Nosalty Logó

Aranygaluska muffin Vénusztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Ezen a képen: Aranygaluska muffin Vénusztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A muffinhoz

A diókrémhez

Összesen 1359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A muffinhoz

A diókrémhez

Összesen 5433 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A muffinhoz

A diókrémhez

Összesen 367 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5162.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1431 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cukor
    595 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 5433 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A diókrémhez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport.
  2. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet. A cukrot kikeverjük a tojással. A tojásos-cukros masszához adjuk a tejet, majd fokozatosan a lisztet. Jól elkeverjük.
  3. Kapszlival bélelt muffin formába tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Ha kész, rácson kihűtjük.

A diókrémhez

  1. A margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, jó 10 percig dolgozunk rajta robotgéppel.
  2. Fokozatosan beledolgozzuk a porcukrot. Ha már szép krémes, hozzáadjuk a diót, és jól lehűtjük.
  3. Habzsába tesszük, és kidíszítjük vele a muffinokat.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7109
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vénusz 39 recept

Az aranygaluska ihlette finom kis muffin. www.venusz.hu

Hozzászólások

Hozzávalók

A muffinhoz

A diókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!