Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró szelet Kattikától

Vendégváró szelet Kattikától
Vendégváró szelet Kattikától
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy finom sütemény nagymama konyhájából.:)

hozzávalók / 10 adag

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a barna lapokat: a hozzávalókat összedolgozzuk, lisztes nyújtódeszkán 2 lapot nyújtunk belőle, egyenként megsütjük őket, nagyon hamar kész lesz.
  2. Meglocsoljuk őket rumaromával.
  3. Elkészítjük a sárga lapot, a piskótát: 1 csésze cukrot 5 ek vízzel sziruppá főzünk.  A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, úgy, hogy kb. háromnegyed időnél adagoljuk hozzá a cukorszirupot folyamatosan verve a habot. Beletöltünk 2 ek olajat és a 4 tojássárgáját. Beleforgatjuk óvatosan a lisztet és a sütőport.
  4. Egy ugyanakkora tepsiben (akár ugyanabban), mint a barna lapokat sütöttük, készre sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet: a pudingport elkeverjük 4 ek tejjel és 2-3 ek cukorral, valamint 2 tojássárgájával.
  6. A tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, sűrű pudingot főzünk belőle.
  7. A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd ezt hozzákavarjuk a langyosra hűlt pudinghoz.
  8. Összeállítjuk a tésztát: egy barna lapot megkenünk a krém felével, ráhelyezzük a piskótát, amire rákenjük a maradék krémet, majd ismét egy barna lap.
  9. A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, amihez olajat keverünk, és ezzel bevonjuk a legfelső barna lapot.
  10. Mivel elég magas lesz a sütemény, vékonyan szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 886
elküldve: 4
receptkönyvben: 169
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

emeletes szelet, réteges piskóta, kétszínű sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saneri
saneri Sun, 2012-10-28 19:32

Szia Kattika! Kérdésem,hogy mekkora tepsi kell ehhez az adaghoz?

kattika
Kattika / kattika Tue, 2012-10-30 14:13

Szia! Azt mondja mama, hogy 30x40 cm-es tepsi talán, de ez nem biztos. Kb. közepes nagyságú tepsi, a lényeg, hogy jó magas legyen.

Mártika2
Márti / Mártika2 Sun, 2012-10-28 18:24

Szia Kattika! Régen vidéken a nagymamáméknál, minden lakodalomban volt ilyen süti, és azóta keresem. Most megvan, és hétvégén már csinálom is. Nagyon köszi a receptet!!
Mártika

716
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
sertészsír 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
cukor 5 dkg
szalalkáli 1 késhegynyi
tej 1 ek
rumaroma 15 ml
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 bögre
víz 5 ek
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 4 db
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 bögre
sütőpor 0.5 csomag
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 4 ek