Nosalty Logó

Vendégváró szelet Kattikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Vendégváró szelet Kattikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 716 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 333 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 716 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    340.3 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5117.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    926.6 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1924 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 7179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 333 Kcal

Hozzávalók

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A barna lapokhoz

  1. Először elkészítjük a barna lapokat: ahozzávalókat összedolgozzuk, lisztes nyújtódeszkán 2 lapot nyújtunk belőle, egyenként megsütjük őket, nagyon hamar kész lesz.
  2. Meglocsoljuk őket rumaromával.
  3. Elkészítjük a sárga lapot, a piskótát: 1 csésze cukrot 5 ek vízzel sziruppá főzünk. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, úgy, hogy kb. háromnegyed időnél adagoljuk hozzá a cukorszirupot folyamatosan verve a habot. Beletöltünk 2 ek olajat és a 4 tojássárgáját. Beleforgatjuk óvatosan a lisztet és a sütőport.
  4. Egy ugyanakkora tepsiben (akár ugyanabban), mint a barna lapokat sütöttük, készre sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet: apudingport elkeverjük 4 ek tejjel és 2-3 ek cukorral, valamint 2 tojássárgájával.
  6. A tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, sűrű pudingot főzünk belőle.
  7. A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd ezt hozzákavarjuk a langyosra hűlt pudinghoz.
  8. Összeállítjuk a tésztát: egy barna lapot megkenünk a krém felével, ráhelyezzük a piskótát, amire rákenjük a maradék krémet, majd ismét egy barna lap.
  9. A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, amihez olajat keverünk, és ezzel bevonjuk a legfelső barna lapot.
  10. Mivel elég magas lesz a sütemény, vékonyan szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13296
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Kattika 126 recept

Ismét egy finom sütemény nagymama konyhájából.:)

Hozzászólások

Márti

Szia Kattika! Régen vidéken a nagymamáméknál, minden lakodalomban volt ilyen süti, és azóta keresem. Most megvan, és hétvégén már csinálom is. Nagyon köszi a receptet!! Mártika

Törölt felhasználó

Szia Kattika! Kérdésem,hogy mekkora tepsi kell ehhez az adaghoz?

Kattika

Szia! Azt mondja mama, hogy 30x40 cm-es tepsi talán, de ez nem biztos. Kb. közepes nagyságú tepsi, a lényeg, hogy jó magas legyen.

Éva-Anyóca

köszönöm szépen, nagyon mutatós és biztos finom süti, mentés:-O Éva-A.

Hozzávalók

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek