Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stollwerck szelet

Stollwerck szelet
Stollwerck szelet
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővéremtől kaptam ezt a receptet. Igazi puha krémes sütemény, névnapra, születésnapra gyakran készítjük.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Mielőtt a krémet rákenjük, átkenhetjük a tésztalapokat egy kevés rumos vagy rumaromás tejjel. Így még finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk. Ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon.
  2. 4 lapot sütünk belőle. (Tepsi hátlapján vagy sütőlapon.)
  3. A krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük az  többi tejet is, és állandóan kevergetve sima krémet főzünk belőle.
  4. Amíg a krém hűl, gyakran megkeverjük, hogy csomómentes maradjon.
  5. Közben 3 dl tejjel felfőzünk 1 cs vaníliás pudingport. Ezt összekeverjük a lisztes krémmel.
  6. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt krémhez adjuk.
  7. A krémet 3 részre osztjuk, és megtöltjük vele a tésztalapokat.
  8. A legfelső lapot csokimázzal vonjuk be. (Gőz fölött állandóan kevergetjük az apró darabokra tördelt tortabevonót 2-3 ek étolajjal. Vigyázzunk, hogy ne érjen bele a forró vízbe a tál vagy tányér, amiben a csokit olvasztjuk!)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40X40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 832
elküldve: 17
receptkönyvben: 448
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingkrémes szelet, réteges szelet csokimázzal, vaníliakrémes-csokimázas szelet

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-02-14 12:56

Kedves Kata!

Van a Facebookon egy: Gasztronómiai események nevű oldal, ami nem gond, klasszak a recik, de ezt a sütidet ott megtaláltam,most, ha engedted, tudsz róla, oké.
Én csak azért szóltam, mert a sütit megismertem, a tányér evidens, a kettő együtt pláne, :-) -és nincs semmi jelzés, hogy honnan a reci...:-(
Ha nem tudsz róla, de van lehetőséged utána járni, tedd meg.
Biztos, találni még ott mások csodáiból is, de ez a te nem régi sütid, és azonnal rákattant a szemem...:-)
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-02-14 16:41

Kedves Évi!

Megkerestem a Facebookon azt az oldalt, de a sütimet szerencsére nem találtam ott. Lehet, hogy még mindig ott van, csak én nem láttam? Minden esetre a tudtomon kívül rakta fel valaki, ezért köszönöm, hogy szóltál! Remélem, hogy már levették, és azért nem látom!
Abban is igazad van, hogy több NoSalty-s receptet is raktak fel, persze a recept beküldőjének megkérdezése nélkül. :(
Üdvözlettel:
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-18 13:07

Kedves Kata!

Ha levették jó, ugyanis oda írtam a kép alá, micsoda látványos, finomságos recept, a NoSalty egyik csodás szakácsától! Hmmm.... lehet , hogy ezért vették le, majd megnézem én is, de minden esetre, ha nincs ott, az jó dolog.
Lehet, csak jelöljék, kitől és honnan való a recept, és akkor nincs belőle baj! Nem igaz? :-))
Meg ha tudják a forrást, meg is kérdezhetnék...:-))

Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

bjk
Bjkata / bjk Mon, 2013-02-18 15:27

Kedves Éva!
Köszönöm szépen a segítségedet!
Igazi NoSalty-s barát vagy!
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-18 17:22

Kedves Kata!

Köszönöm, nagyon aranyos vagy. :-)

Megnéztem, tényleg levették, tudom melyik három kaja közt volt, és nincs ott, se előbb, se hátrább, szóval tényleg levették!! :-))
Azt nem garantálom, hogy másé nincs ott, meg kell majd nézni,....de a tied annyira tuti volt, hogy nem lehetett téveszteni, még az ismert monogramod nélkül is,ez a süti magáért beszélt! :-)

Néha érdemes tényleg ezeket az oldalakat nézni, nem csak ötleteket kap az ember lánya, hanem a már meglévőket másnak eladva megtalálja..( még rímelt is..:-).)

Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-04 22:36

Kata!
Nagyon de nagyon guszta, azok a szép egyenletes szeletek..:-))
Hmmm :-))
Mentés, el szeretné majd készíteni, amint lehet..:-))
Éva-A.

bjk
Bjkata / bjk Mon, 2013-02-04 19:53

Puhább lesz tőle a csoki, és sokkal könnyebben és szebben szeletelhető. Vajat is lehet használni étolaj helyett.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-03 02:44

Kedves Kata! Gyonyoruen van elkeszitve ez a suti, elmentem, kivancsi vagyok, hogy nekem is ilyen szep lesz-e. Nem nagyon bizok magamban, de azert megprobalom. Sajnos en a sutikben nem vagyok olyan ugyes, inkabb fozni szeretek. Persze enni....azt nagyon szeretem a finom sutiket:)))
Veronika

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2013-02-03 10:24

Kedves Veronika!
Biztosan sikerülni fog, mert nagyon szépen nyújtható a tésztája! A krémjét is csak úgy lehet elrontani, ha a vajas keveréket túl hamar keverjük a krémbe. Ha elolvad a vaj a krémben, akkor a tészta magába szívja az olvadt vajat, és az elrontja a süti állagát.
De nem tartozik a túlságosan macerás sütik közé. Tortabevonó nélkül is nagyon finom.
Jó próbálkozást! Sikerülni fog! :)
Üdv: Kata

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-03 10:35

Nagyon koszonom a biztatast kedves Kata! feltetleniul megprobalom.:)
Udv, Veronika

soma11
soma11 Sat, 2013-02-02 20:44

Kedves Kata! Nagyon finom lehet elmentettem, de sajnos ilyen csodálatos csokimázat én sosem fogok tudni készíteni. Ha van valami titka kérlek áruld el.

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2013-02-02 21:07

Kedves Soma!
A csodálatos csokimáz titka szerintem a Party tortabevonóban rejlik! :) Évek óta kizárólag ilyen tortabevonót veszek, mert az íze is ennek a legfinomabb A tortaspakli a legalkalmasabb a tortabevonó elsimítására. Gyorsan kell ráönteni és elsimítani a csokit a sütin, mert ha sokáig simogatjuk, nem lesz fényes. A szeleteléssel is el lehet rontani a szép csokimázt. Vékony pengéjű nagy késsel lehet a legszebben szeletelni, vizes késsel szoktam lassan, óvatosan vágni a sütit.
Neked is sikerülni fog!
Szép hétvégét!
Kata

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2013-02-02 20:55

Kedves Piroska!
Nagyon köszönöm!
További szép hétvégét!
Kata

698
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 tk
tej 1 dl
tej 1 l
finomliszt 6 evőkanál
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek