r
Nosalty Logó

Hamis Dobos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis Dobos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    293.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1133.7 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 7654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból jól gyúrható tésztát készítünk. Hat egyforma részre vágjuk, és vékony lapokat nyújtunk belőle (32x23 cm-es volt a tepsi, amin kisütöttem, ekkora lapokká nyújtottam őket).
  2. Ezeket egyesével tepsi hátán megsütjük, és hagyjuk hűlni. Jó kemény lapokat kapunk, de a krém majd megpuhítja őket.
  3. A krémhez a lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot összekeverjük, és fél liter tejjel csomómentesre kidolgozzuk.
  4. A cukrot egy nagyobb lábasba tesszük, és karamellizáljuk. Felöntjük a maradék fél liter tejjel, de csak óvatosan, mert a forró karamell fröcskölhet. A tej hozzáadásával a karamell a lábos alján megkeményedik, de további melegítés hatására újra megolvad.
  5. Kevergetve várjuk meg, amíg teljesen felolvad, majd öntsük hozzá a lisztes tejet, és sűrítsük be vele. Ezt a főzött krémet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  6. Robotgép segítségével dolgozzuk a krémbe a margarint.
  7. 5 egyenlő részre osztva kenjük meg vele a lapokat: lap-krém-lap-krém-lap. Amikor a legfelső lap is rákerül, én leszoktam nyomatni kicsit, hogy a krém egyenletesen eloszoljon a lapok közt, és a felső lap is szépen megpuhuljon. Erre a célra megfelel néhány főzős magazin. Egy éjszakát így hagyjuk, és másnapra tökéletesen megpuhul a süti. Porcukorral vagy csokimázzal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 37094
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családban mindig anya készíti el ezt a sütit, mert mindig neki sikerül a legjobban. Ez olyan, hogy az Etus szeletet meg a nagynéném süti meg, mert azt meg ő tudja igazán tökéletesen elkészíteni. Most már rendelkezem annyi tudással, hogy én is meg tudjam csinálni. Szilveszterre készült barátoknak, és nagyon jól sikerült. Büszke is voltam, hogy átvehettem anyukámtól ezt a tudást. Köszönöm, anya!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!