r
Nosalty Logó

Vendégváró pizzás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Vendégváró pizzás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 4353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12870.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    8528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 4353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

  • 200 ml pizzaszósz (2 dl sűrített paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, rozmaring, oregánó, só, bors)

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a sajtot, a felfutott élesztőt, a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Jól kidolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk ujjnyni vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk és elkenjük rajta a pizzakrém felét, megszórjuk 1 / 2 ek bazsalikommal és hajtogatjuk: a felső részt középig behajtjuk, ráhajtjuk az alsó részt, ezután a tésztát balról középre hajtjuk, jobbról pedig aláhajtjuk egy S alakot képezve. Letakarva 20 percig pihentetjük.
  3. Ezután ismét kinyújtjuk, rákenjük a pizzakrém felét, rászórjuk a bazsalikomot, majd ismét a fent leírt módon meghajtjuk. 20 percig pihentetjük. A tésztát ujjyni vastagságúra kinyújtjuk és kerek vagy négyzetes kiszúróval kiszaggatjuk. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, egyszer meghajtjuk és kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megszórjuk sajttal és addig pihentetjük, amíg a sütő 180 °C - ra melegszik. 20 - 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Kenéshez

  1. A pizzakrémhez a hagymát, fokhagymát és a sűrített paradicsommal botmixerrel összetörjük, majd ízestjük a fűszerekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 576
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

Vendégváró pizzás pogácsa
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek