r
Nosalty Logó

Egyszerűen elkészíthető sajtos zsúrpogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Egyszerűen elkészíthető sajtos zsúrpogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2326.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    318.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9307.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    4493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2967 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1923 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 4817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérje kivételével a pogácsa hozzávalóit kimérjük, és összegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagolva 1-1,5 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1,5-2 mm vastagságúra. 3 cm-es pogácsaszaggatóval a tésztát kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejüket lekenjük villával enyhén felvert tojásfehérjével. A tetejüket kevés reszelt trappista sajttal megszórhatjuk.(Én most nem szórtam meg.)
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  6. Hidegen, melegen egyaránt finom vendégváró pogácsa.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 66138
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen elkészíthető sajtos zsúrpogácsa
Gonoszka1 428 recept

Megígértem a Férjemnek, hogy sütök pogácsát. Most ezt a pogácsát választottam. Ebből a mennyiségből 3 tepsi pogácsa lett. A pihentetési időt nem tüntettem fel az előkészületi időnél.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek