Minden hozzávalót (az élesztőt kelesztés nélkül, csak belemorzsolva) dagasztógépbe teszünk, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten.
A megkelt tésztát kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk. Tetejét késsel kockásra mintázzuk, kiszaggatjuk. Két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, mert meg fognak nőni.
Tetejét megkenjük felvert tojással, és 15-20 percet kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, vagy alul-felül sütésen 200 fokra.
A pogácsákat 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Minden hozzávalót (az élesztőt kelesztés nélkül, csak belemorzsolva) dagasztógépbe teszünk, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten.
A megkelt tésztát kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk. Tetejét késsel kockásra mintázzuk, kiszaggatjuk. Két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, mert meg fognak nőni.
Tetejét megkenjük felvert tojással, és 15-20 percet kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, vagy alul-felül sütésen 200 fokra.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!