r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-mascarponés-rozmaringos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kecskesajtos-mascarponés-rozmaringos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5806 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 364 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 485 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    330.5 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7016.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    3835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2118 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 5806 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót (az élesztőt kelesztés nélkül, csak belemorzsolva) dagasztógépbe teszünk, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Letakarva 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten.
  3. A megkelt tésztát kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk. Tetejét késsel kockásra mintázzuk, kiszaggatjuk. Két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, mert meg fognak nőni.
  4. Tetejét megkenjük felvert tojással, és 15-20 percet kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, vagy alul-felül sütésen 200 fokra.
  5. A pogácsákat 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1426
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kecskesajtos-mascarponés-rozmaringos pogácsa
Évi néni 1830 recept

Szilveszterre készítettem egy tekintélyes adagot, ami pillanatok alatt elfogyott.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?