Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos-mascarponés-rozmaringos pogácsa

Kecskesajtos-mascarponés-rozmaringos pogácsa
Kecskesajtos-mascarponés-rozmaringos pogácsa
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterre készítettem egy tekintélyes adagot, ami pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót (az élesztőt kelesztés nélkül, csak belemorzsolva) dagasztógépbe teszünk, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Letakarva 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten.
  3. A megkelt tésztát kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk. Tetejét késsel kockásra mintázzuk, kiszaggatjuk. Két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, mert meg fognak nőni.
  4. Tetejét megkenjük felvert tojással, és 15-20 percet kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, vagy alul-felül sütésen 200 fokra.
  5. A pogácsákat 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kecskesajtos pogi, fűszeres sajtos pogi, rozmaringos mascarponés pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
tojássárgája 2 db
mascarpone 25 dkg
kecskesajt 12.5 dkg
joghurt 1.8 dl
vaj 20 dkg
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 3 dkg
finomliszt 70 dkg
rozmaring 2 teáskanál
2 kávéskanál
bors 1 teáskanál
tojás 1 db