Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lusta asszony pogácsája

Lusta asszony pogácsája
Lusta asszony pogácsája
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősünk receptje, csak Ő mindig tesz a tésztába pizza fűszerkeveréket.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, és az élesztőt belemorzsoljuk.
  2. A kelesztőtálba beleöntjük a lisztet, a sót és a cukrot, összekeverjük, majd az élesztős tejet, olajat és a tejfölt, megint jól összekeverjük, míg egy lágy tésztát nem kapunk.
  3. A tészta tetejére pici lisztet szórjunk, hogy a kelesztőtál teteje ne ragadjon rá. Majd kelni hagyjuk.
  4. Lisztezett deszkán kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kb. 0,5-1 cm-re tegyük.
  6. A tojássárgájával megkenjük a tetejét, és reszelt sajttal megszórjuk.
  7. A margarint pedig a pogácsák közé daraboljuk (ettől nem lesz száraz).
  8. 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 51 610
elküldve: 2
receptkönyvben: 356
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

puha sajtos pogácsa

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

_melinda_
_melinda_ Wed, 2011-11-23 18:06

üdv! :) nagyon finom ez a pogi! :) ma megsütöttem, csak járunk rá! köszi a receptet! :)

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Thu, 2011-10-27 15:36

Nagyon köszönöm a tanácsodat.Már nézegettem a kelesztőtálakat de elég borsos árak vannak. Azért majd egyszer rászánom magam a vásárlásra. Még egyszer köszönöm a válaszod. Üdvözöllek: Zsuzsa

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sat, 2011-10-15 00:31

Kedves a-Édrienn! Sajnos nekem nincs kelesztőtálam, szerinted én hogy keleszthetném meg a tésztát. Egyáltalán a tál nélkül is lehetséges? Válaszodat előre is köszönöm.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2011-10-24 18:25

Kedves Zsuzsanna!
Ne haragudj a késői válaszért, de nem kapok értesítőt a hozzászólásokról és csak most vettem észre! Természetesen bármilyen tálban elkészítheted, a lényeg langyos helyen kell kelnie. igaz a mostani időjárást elnézve, már mindenhol megy a fütés, szóval ezzel sincs gond!
Szép estét!
Üdv.: Adri

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2010-11-15 11:22

Miért kell ilyen irdatlan mennyiségű élesztő hozzá? Nagyon soknak tűnik a 7,5 dkg...

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2010-11-15 15:53

Mert a liszt is több benne, mint egy átlag mennyiségű tésztánál! De ha Te soknak találod ezt a mennyiséget, próbáld meg kevesebből! Én mindent az eredeti recept szerint csináltam és abban 1,5 csomag élesztő volt megadva!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-29 10:32

mi a jobb a tojás sárgájával vagy a fehérjével kenni a pogi tetejét?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-17 01:17

Mennyi az élesztő mennyisége,1.5 csomag vagy másfél dkg?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-13 11:55

nekem az a véleményem hogy a sütőpapírt kenjük be vajjal és nem ragad rá, mert nagyon kellemetlen le huzigálni róla, egyébként gyorsan készen van és nagyon finom, a két éves uncsim nem győzte enni.

üdv:Ilonka.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Thu, 2010-06-03 16:25

nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy kelni meleg vagy hideg helyen kell hagyni? Mert olvastam ilyet is és olyat is. Mi a különbség?
És mennyire meleg ha meleg?!

1229
finomliszt 1 kg
tej 6 dl
napraforgó olaj 2 dl
élesztő 1.5 dkg
1 ek
cukor 1 ek
sajt 25 dkg
tojássárgája 2 db
margarin 10 dkg
tejföl 3 ek