Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velencei spagetti

Velencei spagetti
Velencei spagetti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kicsit szaftosabbra akarom főzni a tésztát, akkor 20 %-os tejszínt veszek, és hozzáöntök másfél dl tejet. Gyakran készítjük ezt az ételt, mert gyorsan elkészül, laktató, és nagyon finom! smiley

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben olajon, kis lángon 2-3 percig pirítjuk a fokhagymát, és az apróra vágott petrezselymet, majd beleszórjuk az oregánót is (ha szárított petrezselymet használunk, akkor azt is elég akkor beletenni, mikor a fokhagyma kissé megpirult).
  2. Közben felteszünk egy fazékban vizet forrni a tésztának.
  3. Ezután beletesszük a serpenyőbe a csíkokra vágott sonkát is, jól összekeverjük a fokhagymával, és 3-4 percig néha megkevergetve tovább pirítjuk.
  4. Felöntjük 5 dl tejszínnel, ételízesítővel ízesítjük. Elég ha egyet "rottyan", és lehúzhatjuk a tűzről.
  5. Végül belekeverjük a már kifőtt tésztát, és tálalhatjuk.
  6. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 999
elküldve: 2
receptkönyvben: 250
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

May

Mióta szakács: 2012.02.07.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

velencei spagetti, fokhagymás-tejszínes-sonkás spagetti, tejszínes spagetti fokhagymával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilith Dark
Lilith Dark Wed, 2014-05-21 13:36

Komolyan mondom, ez a legjobb velencei spagetti, amit eddig ettem, beleértve a pizzériából rendeltet is! ;)
Az íze ugyanaz, mint amivel eddig a helyi pizzériában találkoztam; viszont sokkal krémesebb, gazdagabb, és kevésbé olajos.
Azt is hozzá kell tenni, hogy nem vagyok egy tipikus konyhatündér, szóval ez bizony tényleg egy könnyű recept. ;)
Nagyon apró változtatásokat eszközöltem: 6 helyett 8 gerezd fokhagymát használtam, 1 helyett 2 csokor petrezselymet, és nem tettem bele ételízesítőt, mert épp nincs itthon, úgyhogy csak sóztam; amúgy mindent ugyanígy csináltam, és nagyon jó lett. :D
Azt is el kell mondanom, hogy ha valakit a kép tart vissza attól, hogy nekiálljon, az nyugodtan vágjon bele, mert a színek sokkal másabbak ám, nagyon guszta kaja. :) :)
May, nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, hiánypótló!

826
spagetti tészta 50 dkg
csirkemell sonka 35 dkg
főzőtejszín 500 ml
fokhagyma 6 gerezd
petrezselyem 1 csokor
oregánó 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg