adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
176
Kalória
9.5g
Fehérje
35.5g
Szénhidrát
0.9g
Zsír
333.9g
Víz
-
Koleszterin
9.7g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
176
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
702
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1632.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 1238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 333.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1892 micro
-
β-karotin 5037 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3071 micro
Összesen
176
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6528.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 911 mg
-
Nátrium 4950 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 141.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 39 mg
Víz
-
Összesen 1335.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1992 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 467 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 418 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7566 micro
-
β-karotin 20148 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 12284 micro
Összesen
702
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 405 micro
-
β-karotin 1077 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 657 micro
Összesen
38
kcal
Elkészítés
- Meghámozzuk a burgonyát, kockákra vágjuk. Ugyanúgy a répát is, ezt felkarikázzuk. Egy nagy lábasba tesszük, felöntjük egy bögre vízzel, majd fedő alatt, időnként kevergetve pároljuk.
- A brokkolit kis fácskákra bontjuk, a gombát felkockázzuk.
- Amikor a krumpli és a répa majdnem teljesen megpuhult, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget. Megszórjuk 2 tk sóval, és fedő alatt teljesen puhára pároljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 30 p
Sokszor fogyasztunk párolt zöldséget, de az önmagában nem laktató, szokás mellé krumplit vagy rizst tálalni. Én összevegyítettem a kettőt, egyenesen vele együtt főztem meg a krumplit, így végre teljes értékű, önálló köretként szolgál.