Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes zöldséges borsóleves, habkönnyű grízgaluskával

Vegyes zöldséges borsóleves, habkönnyű grízgaluskával
Vegyes zöldséges borsóleves, habkönnyű grízgaluskával
gyors recept | szponzorált tartalom
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítsétek el ezt a friss, nyári, gazdag zöldséglevest, amit még tartalmasabbá tesz ez a habkönnyű grízgaluska.
Mi imádjuk! :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A grízgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat és a zellert megtisztítjuk, és hasonló méretű karikákra és kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy méretű lábasban kevés olajat hevítünk, majd rászórjuk a répákat és a zellert.
  3. Néhány percig pirítjuk, majd rádobjuk a fokhagymákat és a (fagyasztott) zöldborsót is. Összeforgatjuk, majd megszórjuk a liszttel és fűszerpaprikával, és jól elkeverjük.
  4. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobunk egy fej vöröshagymát, és lefedve 30 percig főzzük.
  5. Közben elkészítjük a grízgaluskát. Egy tálban enyhén felverünk három tojást, rászórjuk a búzadarát, a borsot és a petrezselymet, majd jól elkeverjük, és negyed óráig a hűtőben pihentetjük.
  6. Az idő leteltével kihalásszuk a vöröshagymát, és két kanál segítségével a levesbe szaggatjuk a galuskákat.
  7. További 10 perc főzés után, kevés petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk is!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 766
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsóleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
napraforgó olaj 0.5 dl
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
zeller 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
zöldborsó 0.5 kg
finomliszt 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 db
tojás 3 db
búzadara 150 g
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint