Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsenge nyári zöldségleves

Zsenge nyári zöldségleves
Zsenge nyári zöldségleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor megjelennek a piacon a friss, új zöldségek, mindig elkészítem ezt a levest. Könnyű, kicsit édeskés kora nyári étel. Fontos, hogy vajjal, vagy margarinnal készüljön, egész más íze lesz, mint olajjal főzve. Nyáron a nagy melegben hidegen is fogyasztható, csak a hideg vajat le kell szedni a tetejéről. A liszttől nem lesz sűrű, éppencsak krémesebb lesz a leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét és a répát megtisztítjuk, kis kockára vágjuk, a borsót megtisztítjuk.
  2. A vajat, vagy margarint egy fazékban felolvasztjuk, rádobjuk a zöldségeket, ételízesítővel megszórjuk és pároljuk.
  3. Miután a zöldségek egy kissé megpárolódtak, megszórjuk liszttel, elkeverjük, felengedjük a tejjel, valamint vízzel.
  4. Felforraljuk, ízesítjük cukorral, ha még szükséges sózzuk. 
  5. Beletesszük a kiskocka tésztát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és készre főzzük.


 

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 14 314
elküldve: 4
receptkönyvben: 172
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, borsóleves, karalábéleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bezsu17
bezsu17 Sun, 2014-07-06 11:51

Elkészítettem,nagyon finom és könnyű leves lett. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszi a receptet. :))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-06-17 18:29

Köszönöm, finom volt ez a leves, 16-án, szombaton, méghozzá szülinapi levesnek.
Máskor is készítem..-))
Szép nyári napokat kívánok!

ÉVa-Anyóca

Czápika
Czápika / Czápika Mon, 2012-06-18 16:09

Kedves Éva-Anyóca!

Nagyon örülök hogy ízlett Neked a levesem, igazán megtisztelő, hogy szülinapi levesnek választottad. Neked is szép napokat, kellemes nyarat kívánok!
Czápika

318
karalábé 2 db
sárgarépa 2 db
zöldborsó 40 dkg
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 púpozott ek
tej 3 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
margarin 2 ek
cukor 1 teáskanál
tészta 10 dkg
víz 1 l