Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes spenótpüré

Krémes spenótpüré
Krémes spenótpüré
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fagyasztott spenótpüré és friss tojás mindig van a hűtőben. Ha nagyon sűrű a délutánom, akkor csak előkapom őket, és pár perc alatt elkészítem a csodaszép színű vacsorát.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha nincs sok időnk főzni, vagy megmaradt egy kis sült- illetve szaftos husink, készítsünk mellé krémes parajpürét! Az egész család imádni fogja!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott spenótot pici vizen alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk.
  2. Ha teljesen felengedett, aládobjuk a vajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, ráöntjük a tejszínt, és fűszerezzük.
  3. Amennyiben sűrűnek érezzük, egy kis vizet vagy tejet adhatunk még hozzá.
  4. Pár percig folyamatos keverés mellett forraljuk.
  5. Tükörtojással, szaftos husival tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 46 672
elküldve: 5
receptkönyvben: 104
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótfőzelék, parajfőzelék, parajpüré, spenótkrém, tejszínes spenót

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Wed, 2012-10-31 12:30

Finom kaja, gratulálok! Én is így készítem, de tejföllel, mert tejszínt nem lehet kapni.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2012-10-31 19:39

Szia Sancho! Szerintem tejföllel is isteni lehet, majd kipróbálom, hiszen az mindig van otthon, tejszín meg csak akkor, ha kifejezetten odafigyeltem a beszerzésére...! Köszi, Gréti

Sancho
Sancho Wed, 2012-10-31 19:42

Szívesen! A "nemszakácsok" ne kedvetlenítsenek el! Ki szoktam osztani öket, ezért van jó hírem... :D

Második2011
Második2011 Sat, 2012-10-27 19:32

Jómagam is így készítem. De nem tejszínnel, de egyszerűen tejjel. S, amiben különbözik, az, hogy mennyiségtől függően nyers tojást ketté választok. A sárgáját akkor keverem bele, amikor félrehúzom, s kicsit pihentetem, nehogy összerántsa a forró spenót püré! Óvatosan keverem és gyorsan! Majd visszatéve újból felforrósítom, s akkor keverem bele a keményre felvert tojásnak a fehérjét. Magyarul a tojáshabot. Szépen eldolgozom, majd amikor már nem látni a fehér foszlányokat, tehát egyneművé lett a püré, no akkor van kész. De én még nem kímélem a fokhagymát sem, mert pár gerezddel bizony belenyomok főzés közben is.
Az őrölt zsemlemorzsát szeretem, mert utálom, ha véletlenül ráharapnék egy ázott zsömledarabkára, mint ahogyan már másoknál lakmározva, előfordult velem. Így soha nem is eszem sehol, csak amit én, vagy a leányom készít el - én így tanultam drága Nagyanyámtól! Fagyasztott spenóthoz+zsemlemorzsa+tej+tojás (kétfelé) fenti módon! fokhagyma, de sok átpréselve, +kevés őrölt szerecsendió+őrölt fekete bors és só, valamint lehellllllllllletnyi cukor is! Egy késhegynyivel! De finomabb lesz az íze, csak egy késhegynyivel! S, az sem mindegy hol vesszük a parajkrémet, mert mindenütt más az íze.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2012-10-31 19:41

Szia Második2011,
ilyen módon a sóskát készíti Édesanyám, de majd ellenőrzöm, ha legközelebb beszélek vele, mondjuk holnap. G

Sancho
Sancho Wed, 2012-10-31 12:29

Jó lenne ha ki is tennéd, ne mások receptjébe kontárkodj bele! Nem muszály itt utálkoznod...

200
spenót 900 g
zsemlemorzsa 30 g
vaj 2 dkg
habtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint