Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajfőzelék fasírttal

Parajfőzelék fasírttal
Parajfőzelék fasírttal
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne csak mindig tükörtojással fogyasszuk, ezért készítettem a finom, fokhagymás golyókat. Nagyon ízlett, még annak is, aki a parajt egyébként nem szereti.

hozzávalók / 4 adag

A spenóthoz:

  • 30-40 dkg spenótlevél vagy mirelit spenót
  • 1 fej fokhagyma
  • tej
  • 2 ek liszt
  • 1 dl olaj

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált hús
  • pirospaprika
  • csipet bors
  • 1 fej apróra vágott fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • olaj a kisütéshez
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot vízzel feltesszük és megfőzzük, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje.
  2. Amikor megfőtt, összemixeljük.
  3. Az olajat feltesszük, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, és az összevágott fokhagymát is beletesszük, majd az összemixelt parajt is beleöntjük. Elkeverjük és tejjel felöntjük, sót teszünk bele és kellő sűrűségűre készítjük.
  4. A darált húst a hozzávalókkal összekeverjük, finom fokhagymásra készítjük.
  5. Gombócokat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
  6. Főtt burgonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 558
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parajfőzelék húsgombóccal, spenót fasírttal, spenót fokhagymás fasírttal és főtt burgonyával, parajfőzelék fasírttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!