r
Nosalty Logó

Parajfőzelék fasírttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parajfőzelék fasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spenóthoz

A húsgombóchoz

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spenóthoz

A húsgombóchoz

Összesen 1483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spenóthoz

A húsgombóchoz

Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3544 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7747 micro
Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14178 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30989 micro
Összesen 1483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3459 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A spenóthoz

A húsgombóchoz

Elkészítés

A spenóthoz

  1. A spenótot vízzel feltesszük és megfőzzük, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje.
  2. Amikor megfőtt, összemixeljük.
  3. Az olajat feltesszük, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, és az összevágott fokhagymát is beletesszük, majd az összemixelt parajt is beleöntjük. Elkeverjük és tejjel felöntjük, sót teszünk bele és kellő sűrűségűre készítjük.

A húsgombóchoz

  1. A darált húst a hozzávalókkal összekeverjük, finom fokhagymásra készítjük.
  2. Gombócokat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
  3. Főtt burgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 30427
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ne csak mindig tükörtojással fogyasszuk, ezért készítettem a finom, fokhagymás golyókat. Nagyon ízlett, még annak is, aki a parajt egyébként nem szereti.

Hozzávalók

A spenóthoz

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?