r
Nosalty Logó

Vegán pásztorpite

Lizinka_
Vegán pásztorpite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Tetejére

464
Kalória
18.8g
Fehérje
70.5g
Szénhidrát
13.6g
Zsír
216.6g
Víz
-
Koleszterin
12.4g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tetejére

Összesen 464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tetejére

Összesen 1857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tetejére

Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    785 micro
  • β-karotin
    2140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    866.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3140 micro
  • β-karotin
    8560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13808 micro
  • Lut-zea
    4005 micro
Összesen 1857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    911 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A gombát tetszőleges darabokra vágjuk. A lencsét és a burgonyát sós vízben feltesszük főni. A lencse főzővizébe beletesszük a babérlevelet.
  2. Egy méretes serpenyőben a felforrósított olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, gombát, zöldborsót. Összesütjük.
  3. Ezután belekeverjük a félpuhára főtt vöröslencsét és a passzírozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  4. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba olajat teszünk. Ebbe egyenletesen belesimítjuk a zöldséges alapot. A krumplipürét habzsákba tesszük és kis rózsákat formázva beborítjuk vele az alapot, vagy csak egyszerűen rákanalazzuk és elsimítjuk rajta.
  5. Az edényt előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a tetejét.
  6. Ha elkészült, langyosra hűtve kínáljuk.

Tetejére

  1. A fokhagymát összezúzzuk és egy kis méretű serpenyőben forró olajban átsütjük. A megfőtt burgonyát lehéjazzuk és villával kissé szétnyomkodjuk. Ezután beleöntjük a fokhagymás olajat, sózzuk, borsozzuk. Kézi krumplitörővel teljesen péppé törjük. Ha szükségét érezzük, tegyünk még bele olajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...