r
Nosalty Logó

Vegán melegszendvics

Lakos Benedek
Vegán melegszendvics: gombás-babos krémmel és sajtszósszal besütött kenyérszeletek, friss csírával, zöldségekkel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

545
Kalória
21g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
138.3g
Víz
-
Koleszterin
11.8g
Rost
8.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicskrémhez

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8136.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    3931 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    830 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1865 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    7034 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1724 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A szendvicskrémhez

  1. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, majd a gomba felét belevetjük és hagyjuk magas lángon kiizadni. Amikor a nedvesség elpárolgott, megsózzuk a gombát, ezzel kicsalva a maradék vizet is.
  2. A gombát meglocsoljuk két evőkanál olajjal, majd hozzáadjuk a fokhagyma felét. Borsozzuk és alaposan lepirítjuk, míg aranybarna és aromás nem lesz. A legvégén egy facsarásnyi citrommal meglocsoljuk, hogy a lesült ízes részek feloldódjanak. Egy tálba tesszük a sült gombát, majd a fent leírtak szerint elkészítjük a másik felét is.
  3. Egy késes aprítóba tesszük a leszűrt és alaposan átöblített babot, a sűrített paradicsomot és három evőkanál olívaolajat. Teljesen simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sült gombát is. Pár pulzáló darálással egységes, de kissé darabos, rusztikus krémmé dolgozzuk az alapanyagokat. Megkóstoljuk és ha kell, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

A sajtszószhoz

  1. A burgonyát és édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. Egy lábosba tesszük a kesudióval és fokhagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az ellepjen mindent. Fedő alatt addig főzzük az egészet, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha kész, a főzővízből félreteszünk annyit, amennyi a recepthez kell.
  2. Egy turmixgépbe tesszük a zöldségeket, a kesudiót, majd hozzáadjuk a főzővizet, olívaolajat és fűszereket. Teljesen simára dolgozzuk (ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá további főzővizet), majd megkóstoljuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük.

Az összeállításhoz

  1. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra. A kenyérszeleteket egy tepsire tesszük, majd vastagon megkenjük a szendvicskrémmel. Rákanalazunk a sajtszószból is, majd betoljuk a tepsit a sütőbe. A szendvicseket először 10 percig sütjük hőlégkeverésen, majd további 10 percig felső sütési funkción. Ha szép, aranybarna a tetejük, elkészültek. Frissen, zöldségekkel, savanyúsággal, szószokkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem kötünk: ugyanannyi íz, ugyanannyi tartalom kerül ezekbe a kenyerekbe is, mint húsos-sajtos társaikba.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...