
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A szendvicskrémhez
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db citrom
-
7 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g sűrített paradicsom
A sajtszószhoz
-
100 g burgonya
-
100 g édesburgonya
-
40 g kesudió
-
2 gerezd fokhagyma
-
60 ml olívaolaj
-
2 ek élesztőpehely
-
1 teáskanál só
-
1 késhegynyi füstölt pirospaprika
Az összeállításhoz
-
6 szelet kenyér
545
Kalória
21g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
138.3g
Víz
-
Koleszterin
11.8g
Rost
8.4g
Cukor
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szendvicskrémhez
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
9g olívaolaj83 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g fehérbab133 kcal
-
14 kcal
A sajtszószhoz
-
17g burgonya10 kcal
-
17g édesburgonya10 kcal
-
7g kesudió37 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
10g víz0 kcal
-
13 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
Az összeállításhoz
-
50g kenyér137 kcal
Összesen
545
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szendvicskrémhez
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
56g olívaolaj495 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g fehérbab799 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
A sajtszószhoz
-
100g burgonya58 kcal
-
100g édesburgonya62 kcal
-
40g kesudió221 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
60g olívaolaj530 kcal
-
60g víz0 kcal
-
24g élesztőpehely78 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
Az összeállításhoz
-
300g kenyér822 kcal
Összesen
3274
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szendvicskrémhez
-
24g csiperkegomba5 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
10.2g citrom2 kcal
-
3.4g olívaolaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.4g fehérbab48 kcal
-
5 kcal
A sajtszószhoz
-
6g burgonya3 kcal
-
6g édesburgonya4 kcal
-
2.4g kesudió13 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
3.6g olívaolaj32 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
1.4g élesztőpehely5 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
Az összeállításhoz
-
18g kenyér49 kcal
Összesen
196
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1356 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 138.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1172 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 4794 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
545
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 153.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8136.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1099 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 831 mg
-
Foszfor 2024 mg
-
Nátrium 3931 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 71 mg
Víz
-
Összesen 830 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1865 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 7034 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
3274
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1724 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
196
kcal
Elkészítés
A szendvicskrémhez
- A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, majd a gomba felét belevetjük és hagyjuk magas lángon kiizadni. Amikor a nedvesség elpárolgott, megsózzuk a gombát, ezzel kicsalva a maradék vizet is.
- A gombát meglocsoljuk két evőkanál olajjal, majd hozzáadjuk a fokhagyma felét. Borsozzuk és alaposan lepirítjuk, míg aranybarna és aromás nem lesz. A legvégén egy facsarásnyi citrommal meglocsoljuk, hogy a lesült ízes részek feloldódjanak. Egy tálba tesszük a sült gombát, majd a fent leírtak szerint elkészítjük a másik felét is.
- Egy késes aprítóba tesszük a leszűrt és alaposan átöblített babot, a sűrített paradicsomot és három evőkanál olívaolajat. Teljesen simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sült gombát is. Pár pulzáló darálással egységes, de kissé darabos, rusztikus krémmé dolgozzuk az alapanyagokat. Megkóstoljuk és ha kell, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
A sajtszószhoz
- A burgonyát és édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. Egy lábosba tesszük a kesudióval és fokhagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az ellepjen mindent. Fedő alatt addig főzzük az egészet, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha kész, a főzővízből félreteszünk annyit, amennyi a recepthez kell.
- Egy turmixgépbe tesszük a zöldségeket, a kesudiót, majd hozzáadjuk a főzővizet, olívaolajat és fűszereket. Teljesen simára dolgozzuk (ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá további főzővizet), majd megkóstoljuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük.
Az összeállításhoz
- A sütőnket előmelegítjük 200 fokra. A kenyérszeleteket egy tepsire tesszük, majd vastagon megkenjük a szendvicskrémmel. Rákanalazunk a sajtszószból is, majd betoljuk a tepsit a sütőbe. A szendvicseket először 10 percig sütjük hőlégkeverésen, majd további 10 percig felső sütési funkción. Ha szép, aranybarna a tetejük, elkészültek. Frissen, zöldségekkel, savanyúsággal, szószokkal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem kötünk: ugyanannyi íz, ugyanannyi tartalom kerül ezekbe a kenyerekbe is, mint húsos-sajtos társaikba.