Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán mac and cheese

Vegán mac and cheese
Vegán mac and cheese
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az év elején egy gyors, de annál finomabb vegán recepttel is jelentkezünk. Nagy kedvencünk a sajtos makaróni, ami a tökéletes téli “comfort food”, viszont sajnos nem sorolható a legegészségesebb ételek közé. Ezzel szemben az általunk elkészített vegán változat állati zsírok és olaj hozzáadása nélkül készül, csupa friss zöldségből, amit sörélesztőpehely hozzáadásával teszünk "sajtosabbá". 
 
Utóbbihoz egy kis magyarázat: a sörélesztőpehely egy inaktivált élesztő, a reform (vegán) konyha egyik alap élelmiszere, melyet pelyhesített formában megtaláltok a bioboltokban. Felhasználhatjuk levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizsételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémként pirítósra kenhető, ami egyben ízletes és egészséges.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kesudiót áztassuk langyos vízbe kb. fél órára. A zöldségeket pucoljuk meg és kockázzuk fel.
  2. Tegyük a felkockázott zöldségeket egy lábasnyi sós vízbe, majd főzzük őket puhára.
  3. Amikor kész, szűrőkanállal szedjük ki a zöldségeket, majd ugyanebbe a forró vízbe öntsük a makaróni tésztát. 6-7 perc alatt főzzük félpuhára, majd tegyük félre, míg elkészítjük a szószt. Nem gond, ha kihűl: a szósz majd úgyis felmelegíti, amikor összekeverjük.
  4. A beáztatott kesudiót (víz nélkül) öntsük egy turmixgép tartályába, adjunk hozzá kevés főzővizet, a megfőtt zöldségeket, a sörélesztőt, a pirospaprikát, sót-borsot, a kurkumát és a fokhagymaport. Pürésítsük össze, míg sajtkrémszerű állagot kapunk. A fűszerekkel is bánhatunk bátrabban, ha valaki intenzívebben szereti az ételek ízét.
  5. A kész szószt keverjük össze a megfőtt tésztával, és a friss újhagymával és petrezselyemmel a tetején már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 3 808
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
27 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

777
kesudió 300 g
sárgarépa 3 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
burgonya 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0.5 kk
bors 0 ízlés szerint
élesztőpehely 2 ek
kurkuma 1 kávéskanál
füstölt pirospaprika 1 ek
fokhagymapor 1 ek
szarvacska tészta 500 g
petrezselyem 3 szál
újhagyma zöldje 2 közepes db