Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cacio e pepe Dacotától

Cacio e pepe Dacotától
Cacio e pepe Dacotától
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 4 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy lehet 3 alapanyagból a világ legjobb sajtos tésztáját összehozni? Pont így. Recept Bűvös szakács alapján.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész borsszemeket száraz serpenyőben, kis lángon 2 percig pirítjuk, majd mozsárban megtörjük (késpengével is nekieshetünk, de a pirítgatást akár ki is hagyhatjuk).
  2. A sajtot finomra reszeljük.
  3. A tésztához felforraljuk a vizet, majd beletesszük a tésztát, és pont az előírt főzési idő feléig főzzük (rendes olasz tészta esetében ez általában 4 perc).
  4. Leszűrjük, és a főzővizet felfogjuk. A tésztát serpenyőbe tesszük, rámerünk két merőkanállal a főzővízből, és kis lángon, rázogatva elkezdjük főzni. Pár perc után hozzáadunk egy nagy adag sajtot és a borsból is bőven.
  5. Átforgatjuk, teszünk még hozzá egy fél kanál főzővizet, és tovább rázogatjuk, forgatjuk, mintha rizottót készítenénk.
  6. A tészta akkor van kész, ha az összes sajt és bors benne van (kicsit kihagyhatunk a tálaláshoz) a tészta al dente, a főzővíz és a sajt pedig egy selymes krémet alkot, ami bevonja az egész tésztát.
  7. Megszórjuk maradék sajttal, egy kis borssal, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 397
elküldve: 3
receptkönyvben: 253
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olasz sajtos tészta, sajtos-borsos spagetti, spagetti pecorinoval és borssal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PalermaHelga
PalermaHelga Fri, 2015-08-28 20:21

Szia . Én épp most készítettem el ezt a receptet. A párom olasz, így gondoltam meglepem egy kis hazaival, mindent ugy csináltam ahogy le van írva ,még pecorinom is volt itthon. Mikor a párom megkóstolta azt mondta, hogy azért egy két dolog ki maradt belőle, pl só, vaj , és persze parmezán. Merthát a Mama mindig így készítette . Csak gondoltam megosztom veled . Üdv:Helga

624
spagetti tészta 25 dkg
fekete bors 2 tk
pecorino sajt 8 dkg