r
Nosalty Logó

Egyedényes sajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Egyedényes sajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1955 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8816 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    5640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 1955 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát egy serpenyőbe tesszük, majd felöntjük a parmezánalaplével. Ehhez pontos receptet a Nosaltyn találtok, de sima zöldségalaplevet is használhatunk helyette.
  2. A tésztát közepes lángon addig főzzük az alaplében, amíg szinte mindet magába szívta és a tészta maga al dentére puhult.
  3. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a tejszínt, valamint az aprított olaj- és kapribogyót. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd az egészet átforgatjuk, és 1-2 perc alatt összemelegítjük.
  4. Tálaláskor még egy kevés sajtot, illetve frissen aprított bazsalikomot hintünk rá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 210
  • Össznézettség: 232
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyedényes sajtos tészta
Rosanics Petra 327 recept

Ezt a villámgyorsan összedobható sajtos tésztát bármelyik hétköznap elkészíthetjük ebédre vagy vacsorára. Az egyedenyés tészták lényege (a kevés mosogatnivaló mellett), hogy annyi folyadékkal öntjük fel a tésztát, amit épp magába fog szívni, és ebben főzzük készre. Mi most mennyei parmezánalaplevet használtunk, így igazán sajtos lett a végeredmény, de persze zöldségalaplével vagy vízzel is helyettesíthetjük. A tésztába nálunk a sajtok mellett most olaj- és kapribogyó került még a hűtőből, de ha van otthon maradék sonka vagy aszalt paradicsom, az is remekül passzol bele, de akár konzerves hallal is dúsíthatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.