r
Nosalty Logó

Vegán húspogácsa babból és gombából

fruzsi97
Vegán húspogácsa babból és gombából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

337
Kalória
17.6g
Fehérje
51.3g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
79.8g
Víz
-
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 337 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3552.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    205.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1074 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát olajon megdinszteljük, majd a gombát pár percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük.
  2. A kész pörköltöt aprítóba tesszük, a felesleges olaj nélkül. Hozzáadjuk a koriandermagot, a mustárt és a zsemlemorzsát. Pépesre aprítjuk.
  3. A lecsepegtetett babot hozzáadjuk a péphez, és pár pulzálassal összekeverjük. Nem ajánlatos pépesíteni a babot is, mert akkor a fasírtnak semmi textúrája nem marad. Ha túl lágynak ítéljük a masszát, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Máskülönben nem baj, ha lágy, sőt, csak ne legyen folyékony.
  4. Olajos kézzel kb. 6-8 golyót formázunk belőle, amit nem túlzottan, de ellapítunk. Használjunk olívaolajat. A tepsi aljára is érdemes azt tenni napraforgó olaj helyett.
  5. A tetejére tesztés szerint rakhatunk még egész koriandermagokat, és durvára őrült borssal is megszórhatjuk. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. 20 perc elteltével fordítsuk meg. A sülés utolsó 10 percben tehetünk rá sajtot, akár vegán sajtot is. Fogyaszthatjuk hamburgerben, de akár salátával, hasábburgonyával, édes krumplival, illetve rizzsel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...