Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás burgonyakrokett sajtmártással

Gombás burgonyakrokett sajtmártással
Gombás burgonyakrokett sajtmártással
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gombatermesztő ismerősömtől kaptam évekkel ezelőtt egy jó pár gombás receptet, ami a fiók mélyére került. Időközben meg is feledkeztem róla. Most akadt a kezembe, gondoltam egyet-kettőt kipróbálok.

hozzávalók / 4 adag

A kroketthez

A mártáshoz

A sütéshez

ajánlat

Frissen kisütve, melegen tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjastól puhára főzzük.
  2. A gombát megtisztítjuk, majd 2 dkg vajon megpároljuk , fél tk sóval és 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  3. A krumplit meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük és a maradék (5 dkg vajjal), fél tk sóval, a liszttel, a nyers tojással és párolt gombával jól összedolgozzuk.
  4. Elkészítjük a sajtmártást: a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Beleöntjük a tejfölt és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot és simára keverjük.
  5. Felforrósítjuk az olajat és a gombás, krumplis masszából evőkanállal gombócokat szaggatunk bele, amit kissé ellapítunk.
  6. Mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
  7. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
  8. A kisült krokettek mellé tálaljuk a sajtmártást.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 463
elküldve: 7
receptkönyvben: 678
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás burgonyaropogós sajtmártással

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Tue, 2013-04-23 15:21

Kicsit változtattam én is. Megfőztem és leturmixoltam a gombát. 2 nyers krumplit reszeltem hozzá. 2 evőkanál liszt, bors, fokhagyma és 2 tojás. Forró olajban egy-egy evőkanálnyit lelapogatva ropogós pirosra sütöttem. Mire a vajmártás elkészült, ez a gombás lepcsányka is elkészült. Fenséges vacsora lett belőle.

Betti.
Betti. Wed, 2012-11-14 16:31

Kedves Muci!

a sajtkrémet milyen sajtból érdemes csinálni?

köszönöm!

Muci
Muci / Muci Sun, 2012-11-18 21:01

Kedves " cinco " !
Bármilyen reszelnivaló sajt megfelel, aminek kedveled az ízét. Én goudából készítettem, de jó a trappista vagy az edámi is.
Üdv.: Muci

Vagisz
Vagisz Wed, 2012-02-08 14:47

Kedves Muci!

Megcsináltam én is ezt a receptet. Saját kerti krumpliból és a a Börzsönyben még múltkor szedett laska gombából. Igazi bio kaja. Nagyon finom lett. Ez a sajtkrém pedig egyszerűen remek. Ezt máshoz is fogom csinálni.

Köszönöm

Muci
Muci / Muci Tue, 2010-11-30 17:41

Szia Málnapuding !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy bejött neked ez a recept.
Üdv : Muci

Málnapuding
Málnapuding / Málnapuding Mon, 2010-11-29 17:11

Nagyon jó recept :-) Csnáltam már sima bolti sapion gombával, ma vargányával készül vacsorára :-) Köszönöm szépen!

1219
burgonya 50 dkg
vaj 7 dkg
gomba 20 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
1 tk
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 2 dkg
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 3 dl