r
Nosalty Logó

Zabpehelyfasírt

Virág76
Zabpehelyfasírt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

947
Kalória
9.4g
Fehérje
24.8g
Szénhidrát
91.6g
Zsír
145.1g
Víz
135g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
822.5mg
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3789 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 947 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    366.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6566.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    5167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    580.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3448 micro
Összesen 3789 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

  1. A zabpelyhet 4 dl vízben a húsleveskockával megfőzzük, majd kihűtjük. A zsemlét vízbe áztatjuk.
  2. A kihűlt zabpehelyhez hozzáadjuk a 3 tojást, a kinyomkodott zsemlét , aprított petrezselyemzöldet és a sót. (Aki úgy gondolja, kevés zsemlemorzsát is tehet bele.)
  3. Az olajat felforrósítjuk, a masszát beleszaggatjuk egy nagy kanállal, mindkét oldalát pirosra sütjük. Konyhai törlőkendőre szedjük, hogy a fölösleges olajat elszívja. Nálunk krumplipüré és kínai kel saláta volt hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Valamikor régen sokszor készítettem, aztán most eszembe jutott ez a recept. Elkészítettem, és még mindig ugyanolyan finom, mint volt :) Ráadásul egészséges is.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek