Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpehelyfasírt

Zabpehelyfasírt
Zabpehelyfasírt
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor régen sokszor készítettem, aztán most eszembe jutott ez a recept. Elkészítettem, és még mindig ugyanolyan finom, mint volt :)

Ráadásul egészséges is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet 4 dl vízben a húsleveskockával megfőzzük, majd kihűtjük. A zsemlét vízbe áztatjuk.
  2. A kihűlt zabpehelyhez hozzáadjuk a 3 tojást, a kinyomkodott zsemlét , aprított petrezselyemzöldet és a sót. (Aki úgy gondolja, kevés zsemlemorzsát is tehet bele.)
  3. Az olajat felforrósítjuk, a masszát beleszaggatjuk egy nagy kanállal, mindkét oldalát pirosra sütjük. Konyhai törlőkendőre szedjük, hogy a fölösleges olajat elszívja. Nálunk krumplipüré és kínai kel saláta volt hozzá.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 813
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zabpelyhes feltét, vega fasírt, zabfasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

947
zabpehely 100 g
leveskocka 1 db
víz 4 dl
tojás 3 db
zsemle 1 db
petrezselyem 1 csokor
2 kávéskanál
napraforgó olaj 4 dl