r
Nosalty Logó

Cukkini fasírt 5. - vegán

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Cukkini fasírt 5. - vegán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 600 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2398 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2601 micro
Összesen 600 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6362.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    4697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10402 micro
Összesen 2398 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon).
  2. Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só.
  3. Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
  4. Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét.
  5. Tegyük hozzá a lisztet, fűszerezzük (sót ekkor már ne tegyünk bele, az csak a leve kiengedéséhez kellett és elegendő mennyiséget magába is szívott) és alaposan keverjük össze.
  6. Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát.
  7. A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és hempergessük meg a zsemlemorzsában.
  8. Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy megfelelő meleg-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
  9. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj). Ha kissé lehűlt, várjunk egy kicsit, amíg a következő adagot sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 238
  • Össznézettség: 153636
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Ajánló

A liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza. Ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly- vagy rozsliszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás. Az egészségesebb elkészítésre tekintettel szűken bánjunk az olajjal, amiben sütünk. Egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk, hogy ne hűtse le nagyon az olajat. A képen látható fasírtok teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készültek.

Receptkategóriák

Cukkini fasírt 5. - vegán
Receptműves 119 recept

Nem vagyok vegetáriánus, de nagyon ritkán eszem húst. Egyszerűen azért, mert nem kívánom, nem igazán szeretem. Ennek ellenére vannak olyan ételek, amelyeket szívesen megennék, azonban csak húsból lehet elkészíteni, legalábbis eddig ezt gondoltam. Mert hogy is lehetne steak-et készíteni, mondjuk padlizsánból vagy fasírtot cukkiniből? Egyszerűen! És számomra is meglepő módon a fasírt illata alapján nem is lehet megállapítani, hogy nincs benne husi. Kitűnő önmagában, köretnek vagy akár főzelék feltétnek is, de még szendvicsben is el tudom képzelni.

Hozzászólások (23)

Törölt felhasználó

Megcsináltam,nagyon finom lett!!Nem nagyon szoktam szakácskodni ezért örültem meg mikor megláttam itt ezt a receptet.Vega vagyok de a húsev? barátaimnak is megcsináltam,nagyon ízlett nekik,el is kérték a receptet! Köszönöm!! :-)

Receptműves

Nagyon örülök neki, szerintem sem venni észre, hogy nincs is benne hús :-) Azóta kipróbáltam ezt a receptet gombával is. Na az sem semmi :-) S?t múlt héten köles fasírtot is készítettem (annak a recijét holnapra megírom a blogra), de a zöldséges mindent visz nálunk :-) Szép napot, Memi

Törölt felhasználó

Na a gombás is fini lehet!!!Kölessel úgy vagyok,hogy egyszer f?ztem de csak sót raktam rá,hát nem nagyon ízlett.Gondolom kell?en f?szerezve más ízvilágot kölcsönöz neki.A kölesgolyót viszont nagyon szeretem. Ja,meg akartam még jegyezni,hogy teljes kiörlés? rozsliszttel csináltam a fasírtot és tényleg nagyon jól lehetett formázni! Neked is további szép napot! :-)

Törölt felhasználó

Én nagyon szeretem a "vega" fasírtokat, bár én szeretem a húst. De kedvenceim egyike a barnarizs fasírt - a barnarizset pedig nem szeretem annyira, pedig nagyon egészséges. A pontos receptet sajnos nem tudom, anyukám készítette, de nagyon hasonlít a húsos fasírt elkészítésére. Tojás kell bele, meg f?szerek, kicsit ragacsos lesz.

difana

Én valamikor úgy készítem a fasírtot, hogy süt?ben sütöm meg, így nem tucsog az olajban.

Receptműves

Szia difana, mivel nagyon kevés olaj is elegend? a sütéshez (kb. 1 cm az edény falán mérve) és utána konyhai törl?re szedve egyáltalán nem olajos. Próbáltam süt?ben is, úgy nekünk kevésbé ízlett a külseje.

difana

Igazad lehet, bár, ilyen fasírtot még nem próbáltam süt?ben sütni, de majd megpróbálom, hátha. Csak az olajtól irtózom, de ez valamikor a jó íz végett elkerülhetetlen :)

Vicikó

Szia Memi! Elkészítettem a recepted alapján, és valami csuda finom lett!!! Biztosra kellett mennem, mert nem itthonra készítettem, így kapásból tojást is tettem bele, de kevesebb lisztet. Kollégáimnak csináltam egy kis eszem-iszom estet, és ketten is vegetáriánusok közülük, így feltétlenül kellett ilyesmiket is vinnem. A nagy húsev? fiúk is úgy rávetették magukat, hogy egész hihetetlen volt! :-))) Óriási sikere volt, és a dicséretek hallatán gondoltam Rád!! Köszi a receptet, sokszor fogom készíteni, az biztos! Boldog új évet kívánok Neked! Üdv: Vici

Receptműves

Kedves Vici, csuda édes, amit írtál, nagyon jól esett, köszönöm. Neked is mesés évet, Memi

szali

Nagyon finom, köszönöm a receptet :-) le is gyalultam kapásból több mint 6 kiló cukkinit, hogy télen is tudjak majd készíteni :-) Köszi

Receptműves

Egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyon finom étek :) Sokat sütöttem, mégis pillanatok alatt elfogyott.

Receptműves

Bizony, ez olyan :-))) Dupla adag kell :-)))

kircsi

Nagyon finom lett kevés volt az egy adag ,kicsit nekem puha volt de én nem méregettem a lisztet.Köszönjük a tuti receptet

Receptműves

Nagyon szívesen, egészségetekre :-)))

Mancika

Elkészítettem, és nagyon fincsi lett. Amerikai káposztasalátával, komplett ebéd! Köszönöm a receptet. Margit

Receptműves

Nagyon fincsi lehetett ezzel a körettel :-)

Quia

Elkészítettem, nagyon ízlett, de legközelebb majd kicsit kevesebb só is elég lesz úgy t?nik...

nemgabi

Már nagyon kívántuk a friss zöldséget, ezért vettem két kis cukkinit (bár az ára még elég borsos).Keresgéltem, mit csinálhatnék bel?le, végül a te fasírtodra esett a választásom.Nem bántam meg,nagyon finom lett! Én még egy kis vöröshagymát is aprítottam bele. Köretnek hajdinát ettünk hozzá. Köszi a receptet! Gabi

Receptműves

Jól hangzik, egészségetekre :-) Ma mi is hasonlót ebédeltünk, nálunk mentás/kapros volt, bulgurral és paradicsom salátával ettük :-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Én is elkészítettem. Nem tudom, hogy milyennek kell lenni a belsejének, de nekem elég lágy, nyers lett pedig a külseje már aranybarna volt mikor kivetem az olajból. Milyennek kell lennie e a belsejének?

Receptműves

Viszonylag lágy, de a liszt mennyiségével is tudod szabályozni, illetve lapíthatod vékonyabb korongra is, akkor belül is jobban és gyorsabban átsül.

Törölt felhasználó

Kedves Receptm?ves! Nagyon szépen köszönöm! A holnapi adagot már úgy fogom sütni! Még egyszer köszönöm! További szép estét! :) Mátyás Viola

Receptműves

Kedves Viola, remélem a következ? már minden szempontból kedvenc lesz :-) Kellemes napot, Memi

livanto

Szuper lett, köszi!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek