r
Nosalty Logó

Vegán gyümölcstorta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Vegán gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcspüré

Összesen 581 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcspüré

Összesen 2316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcspüré

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 581 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3031.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 2316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Alap

  1. A zab felét ledaráljuk, majd a maradék zabbal együtt a hozzávalókkal elkeverjük. Egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és alufóliával, hogy ne tapadjon bele a krém a formába és könnyű legyen róla levenni. Használhatunk tortára való vax fóliát is.
  2. A keveréket beleszedjük a formába, majd egy kanál segítségével elegyengetjük és letömörítjük. Mehet a hűtőbe, amíg a krém elkészül.

Krém

  1. A joghurtot, a chia magot és az eritritet elkeverjük, majd a hűtőbe tesszük. Addig az áfonyát és a vizet egy edényben feltesszük melegedni. Amikor már forró, 2-3 ek folyadékot kiveszünk belőle és egy kis bögrében hozzáadjuk az agar agart. Elkeverjük, majd mehet bele a főzőedénybe. Alacsonyabb hőfokon főzzük, amíg fel nem forr. Tegyük félre és hagyjuk hűlni.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a chia magos keverékkel, végül pedig a kihűlt gyümölcsöket is hozzáadjuk.
  3. Ha alaposan elkevertük, mehet a hűtőben lévő alap tetejére és szépen elegyengetjük. Elkészítjük a tetején lévő záróréteget, addig pedig a hűtőben pihen.

Gyümölcspüré

  1. Az áfonyát a vízzel leturmixoljuk, majd felrakjuk főzni. Amikor már meleg, az étkezési keményítőt elkeverjük egy bögrében 4-5 ek vízzel és az áfonyához adjuk, majd alaposan elkeverjük.
  2. Gyakori keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, mint egy puding. Félrerakjuk és hagyjuk hűlni. Az eritritet akkor adjuk hozzá, amikor már langyos, ezután pedig a torta tetejére szépen elegyengetjük.
  3. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük. Az elkészítéshez az áfonya helyett más gyümölcsöt is használhatunk, elkészíthetjük akár eperrel is. Friss és fagyasztott verzió is nyugodtan használható.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 3456
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 09.

Receptkategóriák

Vegán gyümölcstorta
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek