r
Nosalty Logó

Őszibarackos krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Őszibarackos krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3692 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 196 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    225.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    436 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 3692 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez egy csipet sót adunk, és betesszük a hütőbe. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük, aztán a langyos vizet és a liszttel elkevert sütőport.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és összeforgatjuk, hogy ne törjön a hab. Sütőpapírral bélet kerek tortaformában öntjük, és aranybarnára sütjük.
  3. Az őszibarackot lecsepegtetjük, és a levéből kimérünk 125 ml.
  4. 1 dl baracklevet elkeverünk a szendvicskrémmel, a kefírrel, 8 dkg cukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral jól összekeverjük.
  5. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, 25 ml gyümölcslevet felmelgítünk. A zselatint jól kinyomkodjuk, és a gyümölcslében feloldjuk, majd fokozatsan adjuk hozzá a krémhez.
  6. Közben a piskótalap megsült, és ki is hűlt, így a krémből pár kanállal a tésztára teszünk, és elsimítjuk, majd a barackból teszünk rá pár szeletet, és a többi krémet is a tetejére kenjük.
  7. Betesszük a hűtőbe legalább 30 percre.
  8. Majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás utasítása szerint a maradék cukorral, és teszünk a zseléhez pár csepp sárga ételfestéket.
  9. A maradék barackot a torta tetejére helyezzük, és a tetejére rákanalazzuk a tortazselét, hagyjuk 5 percig hűlni, majd ismét a hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 2-3 órát hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14888
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Piskóta helyett vajaskekszből is elkészíthetjük a "tésztáját".

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Őszibarackos krémtorta
a-édrienn 87 recept

Anyukám szülinapja volt, és arra kért, hogy Mákos túrótortát málnazselével készítsek neki is. De mivel nem volt málnánk, így mást gondoltam. Anya nagyon szereti a barackot, és úgy gondoltam, hogy ennek is nagyon fog örülni! Nem is csalódtam, mert ez a torta is igen hamar elfogyott.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek