r
Nosalty Logó

Faeper torta Picipirostól

Picipiros
Faeper torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

600
Kalória
12g
Fehérje
65.6g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
184g
Víz
261.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
40g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    269.4 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5770.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2195 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    524.7 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 4794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a porcukorral, két kisebb citrom levével és reszelt héjával fehéredésig verjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Csomómentesre keverjük.
  3. A fehérjét a sárgájás részhez adjuk, spatulával finoman átforgatjuk, majd 100 g megfelezett, zöld szárától megfosztott faepret forgatunk bele.
  4. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük és 24 cm-es tortaformában 3 db piskótalapot sütünk tűpróbáig, majd rácson hagyjuk kihűlni mielőtt a formából kivesszük.
  5. 100 g faepret egy kis fazékba teszünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, vizet és két evőkanál citromlevet, majd lefedve lassú tűzön főzni kezdjük, közben fakanállal félig összetörjük.
  6. Egy evőkanál vízhez hozzáadunk egy teáskanál pektint, feloldjuk, majd azt is a fazékba öntjük és 3 percig kevergetjük. Ezután hagyjuk kihűlni és fél órára fagyasztóba tesszük.
  7. A faeper krémhez 500 ml cukrászhabot kemény habbá verünk, hozzáadunk 2 evőkanál citromlevet és 200 g faepret megfelezgetve, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a zselatin fixet is. Fél órára hűtőbe tesszük.
  8. A piskótákat először megkenjük a gyors faeper dzsemmel, majd vastagon rákenjük a faeper krémet, végül az utolsó piskóta tetejére 250 ml keményre vert cukrászhabot halmozunk.
  9. 100 g faeperet tetszőlegesen elhelyezünk a torta tetején, esetleg pár mentalevéllel is kiegészítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Az eperfa termését felhasználás előtt alaposan mossuk meg, hagyjuk megszáradni és zöld kis szárát távolítsuk el.

További receptek

A család tortája

Ezt a különleges tortát a sokszínűség ihlette. Tele van különféle gyümölcsökkel, különböző ízekkel, és ami a legfontosabb, egy nagy adag szeretettel!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek