Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegaburger csicseriborsóval

Vegaburger csicseriborsóval
Vegaburger csicseriborsóval
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta keresem a tökéletes vegaburger receptjét. Mivel vannak erőfeszítéseim az irányban, hogy minél több vegetáriánus napot iktassak be, így született meg ennek szendvicsnek az ötlete. A cél az, hogy legfeljebb heti egyszer-kétszer fogyasszak húst - ezzel a recepttel máris egy lépést tettem előre.

A házi zsemle receptjét, amit  a hamburgerhez sütöttem, itt találhatjátok. 

hozzávalók / 6 adag

A fasírthoz

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha csicseriborsót, a zsemlemorzsát, az összeaprított petrezselymet, mentát, a sót és fa zúzott okhagymát alaposan összedolgozzuk, egészen addig, amíg tészta állagú nem lesz. 
  2. Jöhet a frissen facsart citromlé, sütőpor, kömény, chiliszósz, bors, olívaolaj... nagyon alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, mixer segítségét is igénybe vehetjük. Ha túl száraznak látjuk, még egy kevés citromlevet csepegtethetünk hozzá. 
  3. A tenyerünkben kis gömböket formázunk a tésztából, majd pogácsával lapogatjuk őket. Kb. 7-8 darab lesz belőle. Sütőpapírra tesszük őket, olívaolajjal meglocsoljuk és betoljuk a sütőbe. Ha szépen barnulni kezd az egyik fele, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. 
  4. Közben elkészítjük a kapros öntetet: a joghurtot összekeverjük a tejszínnel vagy zabtejszínnel, rizskrémmel, az aprított fokhagymát, kaprot, petrezselymet hozzáadjuk, betessszük pár órára hűtőbe. 
  5. Tálaláskor a kettévágott zsemlékbe tesszük a fasírtokat, meglocsoljuk az öntettel, koktélparadicsommal kínáljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 692
elküldve: 4
receptkönyvben: 144
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nusihun
Nusihun / Nusihun Fri, 2013-10-18 21:44

Uristen de szuperul hangzik, alig varom hogy kiprobaljam! Izraelben elek, es szegyenszemre meg nem ettem csicseriburgert itt (pedig lenne ra lehetoseg boven), de ha most mar itthon is el tudom kesziteni, minek mennek el etterembe? :) Majd beszamolok az eredmenyrol!

Cicmic
Cicmic Thu, 2013-10-17 23:33

Kedves Kitti!
Ha nem konzerv csicseriborsót használok, akkor áztatás után meg kell főzni?
Rizskrém feltétlenül kell az öntetbe? Mennyi kell belőle? (A hozzávalók felsorolásánál kimaradt.)
Előre is köszi!
Üdv,
Cicmic

394
csicseriborsó 40 dkg
zsemlemorzsa 8 dkg
2 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
menta 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
chiliszósz 2 ek
római kömény 0.5 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
sütőpor 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
joghurt 125 ml
zabtejszín 125 ml
kapor 15 szál
petrezselyem 5 szál
fokhagyma 1 gerezd