Nosalty Logó

Vegaburger csicseriborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Országh Kitti
Ezen a képen: Vegaburger csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Öntet

Összesen 403 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Öntet

Összesen 2407 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Öntet

Összesen 210 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 403 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    4047 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    90 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2769 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2771 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2887 micro
Összesen 2407 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

Öntet

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A puha csicseriborsót, a zsemlemorzsát, az összeaprított petrezselymet, mentát, a sót és fa zúzott okhagymát alaposan összedolgozzuk, egészen addig, amíg tészta állagú nem lesz.
  2. Jöhet a frissen facsart citromlé, sütőpor, kömény, chiliszósz, bors, olívaolaj... nagyon alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, mixer segítségét is igénybe vehetjük. Ha túl száraznak látjuk, még egy kevés citromlevet csepegtethetünk hozzá.
  3. A tenyerünkben kis gömböket formázunk a tésztából, majd pogácsával lapogatjuk őket. Kb. 7-8 darab lesz belőle. Sütőpapírra tesszük őket, olívaolajjal meglocsoljuk és betoljuk a sütőbe. Ha szépen barnulni kezd az egyik fele, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a kapros öntetet: a joghurtot összekeverjük a tejszínnel vagy zabtejszínnel, rizskrémmel, az aprított fokhagymát, kaprot, petrezselymet hozzáadjuk, betessszük pár órára hűtőbe.
  5. Tálaláskor a kettévágott zsemlékbe tesszük a fasírtokat, meglocsoljuk az öntettel, koktélparadicsommal kínáljuk.
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 5214
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Országh Kitti 34 recept

Régóta keresem a tökéletes vegaburger receptjét. Mivel vannak erőfeszítéseim az irányban, hogy minél több vegetáriánus napot iktassak be, így született meg ennek szendvicsnek az ötlete. A cél az, hogy legfeljebb heti egyszer-kétszer fogyasszak húst - ezzel a recepttel máris egy lépést tettem előre. A házi zsemle receptjét, amit  a hamburgerhez sütöttem, itt találhatjátok. 

Hozzászólások

Cicmic

Kedves Kitti! Ha nem konzerv csicseriborsót használok, akkor áztatás után meg kell f?zni? Rizskrém feltétlenül kell az öntetbe? Mennyi kell bel?le? (A hozzávalók felsorolásánál kimaradt.) El?re is köszi! Üdv, Cicmic

Országh Kitti

Szia, ez vagy/vagy alapon értend?, tehát lehet tejszín, rizskrém, zabtejszín, netán kókuszkrém... egyéni ízlésre bízva :)

Nusihun

Uristen de szuperul hangzik, alig varom hogy kiprobaljam! Izraelben elek, es szegyenszemre meg nem ettem csicseriburgert itt (pedig lenne ra lehetoseg boven), de ha most mar itthon is el tudom kesziteni, minek mennek el etterembe? :) Majd beszamolok az eredmenyrol!

Hozzávalók

A fasírthoz

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek