Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arepas avokádós csirkesalátával

Arepas avokádós csirkesalátával
Arepas avokádós csirkesalátával
41 perc / előkészület: 15 perc főzés: 6 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Venezuelában és Kolumbiában ismert street food. Valójában semmi más, mint kukoricaliszt és víz keveréke egy kis sóval. A bucik bármivel tölthetőek, legyünk kreatívak. A csirkesali meg annyira jó, hogy komolyan vissza kellett fogni magam, hogy ne egyem meg, még mielőtt elkészülnek az arepa-k. :) Ebből az adagból 5 szendvics lesz.

hozzávalók / 5 adag

Az arepashoz

Az avokádós csirkesalátához

ajánlat

Jó érett avokádót válasszunk! Laza sör illik mellé, és tényleg ne csináljunk gondot abból, hogy mi megy bele, ez csak egy variáió

Szólj hozzá!

elkészítés

Az arepashoz

  1. A kukoricalisztet egy tálba öntjük, sózzuk. Hozzáöntjük a vizet, és közben kézzel kevergetjük.
  2. 3-5 percig állni hagyjuk, majd megnézzük, hogy jó-e az állaga. Akkor jó, ha be tudjuk nyomni, de nem túl nedves, és nem is törik.
  3. Teniszlabdányi gömböket szakítunk belőle, és a tenyerünkkel kb. 2 cm vastagra nyújtjuk őket.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük.
  5. Ha kész, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kettévágjuk őket.

Az avokádós csirkesalátához

  1. A maradék sült csirke combokról lefejtjük a bőrt, a húst pedig szálasra szedjük és egy tálba rakjuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, az avokádót kockázzuk, majd villával megnyomkodjuk. Mehet melléjük az apróra vágott paprika, a limelé és a fűszerek, na meg az apróra vágott koriander.
  3. Tegyük az egészet a csirkéhez, majd adjuk hozzá a majonézt, és keverjük össze. ne sajnáljuk, úgy jó, ha az avokádó krémes lesz.
  4. A kész krémet töltsük a bucikba, és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 128
elküldve: 5
receptkönyvben: 228
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

venezuelai kukoricabuci csirkesalátával, arepa

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kexie
Kexie / Kexie Sun, 2016-01-17 18:33

Nekem sajnos nem lett túl jó az arepas :( 4 dl víz több, mint fél kiló kukoricalisztet vett fel, de még így is elég nedves volt a tészta, sütés alatt pedig berepedeztek, nem is tudtam szépen félbevágni őket :'( De nem adom fel! Masa harinát használtál?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2016-01-17 22:34

Szia!
Igen, csináltam masa harinából is (eredetileeg ugye abból készül, de itthon elég nehéz beszerezni, plusz fél kg olyan 1200 ft) de nekem sima finomszemű kukoricalisztből is sikerült. Sajnálom, hogy nem lett tökéletes...:(
Üdv,
Nóra

PolarBear518
PolarBear518 Sun, 2015-11-29 08:58

Avokádó, koriander, római kömény! Tyű én ezt biztosan kipróbálom! A szálas koriandertől eleinte borzongtam, aztán a megszállottja lettem, akárcsak az avokádónak :)

410
kukoricaliszt 1.5 bögre
víz 4 dl
0.5 ek
kukoricaolaj 2 ek
csirkecomb 2 db
koriander 0.5 csokor
limelé 0.5 lime-ból nyert
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
avokádó 1 db
0 ízlés szerint
római kömény 1 kávéskanál
majonéz 4 dkg
fehér hagyma 0.5 közepes db