r
Nosalty Logó

Arepas avokádós csirkesalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Arepas avokádós csirkesalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az arepashoz

Az avokádós csirkesalátához

Összesen 408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az arepashoz

Az avokádós csirkesalátához

Összesen 2040 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az arepashoz

Az avokádós csirkesalátához

Összesen 129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4502.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    2640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2217 micro
  • β-crypt
    536 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 2040 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Az arepashoz

Az avokádós csirkesalátához

Elkészítés

Az arepashoz

  1. A kukoricalisztet egy tálba öntjük, sózzuk. Hozzáöntjük a vizet, és közben kézzel kevergetjük.
  2. 3-5 percig állni hagyjuk, majd megnézzük, hogy jó-e az állaga. Akkor jó, ha be tudjuk nyomni, de nem túl nedves, és nem is törik.
  3. Teniszlabdányi gömböket szakítunk belőle, és a tenyerünkkel kb. 2 cm vastagra nyújtjuk őket.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük.
  5. Ha kész, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kettévágjuk őket.

Az avokádós csirkesalátához

  1. A maradék sült csirke combokról lefejtjük a bőrt, a húst pedig szálasra szedjük és egy tálba rakjuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, az avokádót kockázzuk, majd villával megnyomkodjuk. Mehet melléjük az apróra vágott paprika, a limelé és a fűszerek, na meg az apróra vágott koriander.
  3. Tegyük az egészet a csirkéhez, majd adjuk hozzá a majonézt, és keverjük össze. ne sajnáljuk, úgy jó, ha az avokádó krémes lesz.
  4. A kész krémet töltsük a bucikba, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 191
  • Össznézettség: 11338
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 27.

Ajánló

Jó érett avokádót válasszunk! Laza sör illik mellé, és tényleg ne csináljunk gondot abból, hogy mi megy bele, ez csak egy variáió

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Venezuelában és Kolumbiában ismert street food. Valójában semmi más, mint kukoricaliszt és víz keveréke egy kis sóval. A bucik bármivel tölthetőek, legyünk kreatívak. A csirkesali meg annyira jó, hogy komolyan vissza kellett fogni magam, hogy ne egyem meg, még mielőtt elkészülnek az arepa-k. :) Ebből az adagból 5 szendvics lesz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Avokádó, koriander, római kömény! Ty? én ezt biztosan kipróbálom! A szálas koriandert?l eleinte borzongtam, aztán a megszállottja lettem, akárcsak az avokádónak :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)

Törölt felhasználó

Nekem sajnos nem lett túl jó az arepas :( 4 dl víz több, mint fél kiló kukoricalisztet vett fel, de még így is elég nedves volt a tészta, sütés alatt pedig berepedeztek, nem is tudtam szépen félbevágni ?ket :'( De nem adom fel! Masa harinát használtál?

Dacota

Szia! Igen, csináltam masa harinából is (eredetileeg ugye abból készül, de itthon elég nehéz beszerezni, plusz fél kg olyan 1200 ft) de nekem sima finomszem? kukoricalisztb?l is sikerült. Sajnálom, hogy nem lett tökéletes...:( Üdv, Nóra

Hozzávalók

Az arepashoz

Az avokádós csirkesalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek