Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega fasírt tejfölös mártogatóssal - reform

Vega fasírt tejfölös mártogatóssal - reform
Vega fasírt tejfölös mártogatóssal - reform
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnapról maradt rizs, kidobni nem akartam, így készült el a zöldséges fasírt. Tesco-s tasakos rizst (zöld dobozos) használtam hozzá, borzalmas ragacsos állaga van, de a fasírthoz pont ez a jó. Levesnek cukorborsós csirkeragut főztem.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A panírozáshoz

A mártogatóshoz

ajánlat

Ez a fasírt kiváló főzelékek mellé vagy akár köretnek is, ha krokett alakúra formázzuk, de így magában tejfölös mártogatóssal is nagyon finom, vagy hidegen is szendvicsbe. Egy nagyon jó reform lisztkeverék, magam fejlesztettem ki (Re-Form:): tk tönkölyliszt, zabpehelyliszt, szénhidrátszegény liszt, zabkorpa, búzasikér (arányok 1/2-hoz: 10 dkg, 15 dkg, 20 dkg, 5 dkg, 1 ek). Kelt tésztákhoz is kiváló ez a keverék, diétázóknak, cukorbetegeknek mindenképp ajánlanám.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, ne legyen túl kemény, de ne is nagyon ragadjon.
  2. Evőkanál segítségével tenyerünkben formázzuk.
  3. Zabpehelylisztes-zabkorpás keverékben panírozzuk.
  4. Forró olajban aranybarnára sütjük. 
  5. Tejfölös mártogatóssal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 33 078
elküldve: 10
receptkönyvben: 381
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Jim

Mióta szakács: 2011.03.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges fasírt, fasírt hús nélkül, rizsből krokett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jim
Jim / jim Fri, 2011-05-06 21:53

Én is szeretem a húst:) A hozzávalókat módosítottam, nem tudom, miért adtam meg mennyiséget a lisztet illetően...annyit érdemes hozzáadni, amennyit felvesz, de semmi esetre se legyen kőkemény a tészta.

591
rizs 60 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
cukorborsó 8 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
tönkölybúza liszt 0.5 evőkanál
zabpehelyliszt 0.5 evőkanál
zabkorpa 1 ek
zabpehelyliszt 5 dkg
zabkorpa 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 2 ek
joghurt 2 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 db