Nosalty Logó

Egyben sült mozzarellás gombavagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Ezen a képen: Egyben sült mozzarellás gombavagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1568 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 262 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6117.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2389 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3768 micro
Összesen 1568 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, és felaprítjuk. Hozzáütjük a tojásokat, és botmixerrel pürésítjük (az nem baj, ha nem teljesen püré).
  2. Hozzáadunk 12,5 dkg zabkorpát, a leöblített, felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. A mozzarella sajtot lereszeljük a nagy lyukú reszelőn.
  4. Egy őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, és megszórjuk 2 dkg zabkorpával. A gombamassza felét belesimítjuk, majd megszórjuk a reszelt mozzarellával. Rásimítjuk a másik felét a gombamasszának. A tetejét megszórjuk 1,5 dkg zabkorpával.
  5. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30-35 percig sütjük, majd kiborítjuk a formából, és a másik felét is kb. 5 percig sütjük.
  6. Pihentetjük pár percet, majd szeletelve tálaljuk. Tálalhatjuk főzelékekhez, rizshez vagy krumplihoz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2378
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

A paradicsomos krumplifőzelékhez készítettem feltétnek. A maradék gombafasírtot másnap szendvicsnek el lehet készíteni, mert úgy is nagyon finom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 182 kalória van.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!