Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült mozzarellás gombavagdalt

Egyben sült mozzarellás gombavagdalt
Egyben sült mozzarellás gombavagdalt
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsomos krumplifőzelékhez készítettem feltétnek. A maradék gombafasírtot másnap szendvicsnek el lehet készíteni, mert úgy is nagyon finom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 182 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, és felaprítjuk. Hozzáütjük a tojásokat, és botmixerrel pürésítjük (az nem baj, ha nem teljesen püré).
  2. Hozzáadunk 12,5 dkg zabkorpát, a leöblített, felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. A mozzarella sajtot lereszeljük a nagy lyukú reszelőn.
  4. Egy őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, és megszórjuk 2 dkg zabkorpával. A gombamassza felét belesimítjuk, majd megszórjuk a reszelt mozzarellával. Rásimítjuk a másik felét a gombamasszának. A tetejét megszórjuk 1,5 dkg zabkorpával.
  5. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30-35 percig sütjük, majd kiborítjuk a formából, és a másik felét is kb. 5 percig sütjük.
  6. Pihentetjük pár percet, majd szeletelve tálaljuk. Tálalhatjuk főzelékekhez, rizshez vagy krumplihoz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x10 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 260
elküldve: 4
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mozzarellás vagdalt, egyben sült gombás vagdalt, vega vagdalt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

261
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 4 db
zabkorpa 16 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mozzarella 20 dkg
kókuszzsír 1.6 dkg