Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás rizotto Coook konyhájából

Vargányás rizotto Coook konyhájából
Vargányás rizotto Coook konyhájából
33 perc / előkészület: 15 perc főzés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes rizottó, intenzív, gombás ízzel, kevés munkával.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró vízbe áztatjuk a vargányát legalább fél órára. A csiperkét felszeleteljük, és kevés olajon, magas lángon megpirítjuk.
  2. A hevített olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Ha már illatos, hozzáadjuk a rizst, és opálosra pirítjuk. Felöntjük a borral, és addig kevergetjük, míg elpárolog. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben az alaplevelet melegen tartjuk, és merőkanalanként adagoljuk a rizshez, közben állandóan kevergetjük, és ha minden alaplevet felszívott, csak akkor adjuk hozzá a következő kanállal.
  4. Közben leszűrjük a vargányát, és az áztató levet is merőkanalanként a rizshez adjuk.
  5. Ha a rizs már fogkemény, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a vargányát és a vajat, lefedjük, majd pár perc múlva a pirított csiperkével megszórva tálaljuk. Utólag ízesítjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 232
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

risotto vargányával, gombás rizses egytál

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

341
rizottó rizs 40 dkg
vargánya gomba 5 dkg
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 1 kis db
fehérbor 1 dl
kakukkfű 1 kk
fokhagyma 1 gerezd
alaplé 1.5 l
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 4 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek