r
Nosalty Logó

Gombás-parmezános rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Libelle
Gombás-parmezános rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1159 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    2023 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5520.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    4046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1159 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaplevünket melegen tartjuk. Az olajon és a vaj felén megpirítjuk a hagymánkat, majd hozzáadjuk a rizst. Addig pirítjuk, míg üveges nem lesz, tehát átlátszó. Hozzáadjuk a bort, és ezzel összeforraljuk.
  2. Annyi alaplevet teszünk hozzá, amennyi pont ellepi, folyamatos keverés közben pároljuk, mindig mikor elpárolódott az alaplevünk, adunk hozzá ismét annyit, hogy ellepje, és megint kevergetve pároljuk. Körülbelül a felénél hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát. 20 perc alatt elkészül a rizsünk, kicsit még roppanós maradhat a közepe.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül a lereszelt parmezán sajttal és a maradék vajjal krémesre keverjük.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1575
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 27.

Ajánló

A rizottó nem olyan jó melegítve, tehát én ajánlanám közvetlen evés előtt elkészíteni, hogy ne kelljen újra melegíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás-parmezános rizottó
Libelle 4 recept

Imádom a krémes állagú rizottót parmezánnal, ez egy nagyon egyszerű recept, mindenkinek sikerülni fog, és biztos, hogy nem bánjátok meg, ha elkészítitek, sok sikert, és jó étvágyat! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.