r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos vegyes gyümölcsleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Vaníliapudingos vegyes gyümölcsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2047 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 409 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    864 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2047 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fazékba az összes házilag eltett (magozott) befőttet a levével együtt beleöntjük. A pucolt almát gerezdekre vágva szintén beletesszük.
  2. A konzerv mandarint leszűrjük, és azt majd csak az utolsó percekben tesszük bele, mivel hamar szétfőne.
  3. A felkarikázott citromot és a fűszereket, szükség esetén vizet öntünk rá (bár ad épp elég levet a befőtt).
  4. Feltesszük főni, amíg fő a gyümölcs, kis tálkában a pudingport a cukorral, sóval, kevés tejjel elkeverjük simára, majd a maradék tejjel alaposan összekeverjük.
  5. Sűrű szitán keresztül a tűzről levett gyümölcsökre öntjük forrástól számított 8-10 perc után, folyamatos keverés mellett, nehogy becsomósodjon, visszatesszük a tűzre, felforraljuk, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük (cukor, vaníliás cukor), és lekapcsoljuk alatta a gázt.
  6. Tálaljuk. Télen melegen, nyáron hidegen (akkor viszont friss gyümölcsökből).
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 177
  • Össznézettség: 243728
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Ajánló

Mivel ez egy leves, és tudom, mi van a befőttes üvegbe, így nyugodtan a befőttek levét is felhasználom. De 2-3 esetleg 4 dl vizet is szoktam ráönteni, ha úgy érzem szükségét. Később ezt a vanília pudingos tejjel úgyis besűrítem, de ha kevés a leve, akkor inkább szósz lesz, ezért adok hozzá egy kevés vizet. Ebből érthetően, a gyümölcsszósz is így készül, csak ott nem adok hozzá még vizet, és  két csomag pudingport használok. Természetesen, mindenki saját belátása szerint tegye ezt.  Lehetőleg házi befőtteket használjunk vagy friss gyümölcsöket. Nyugodtan lehet egy gyümölcsből is készíteni, de a kedvenc gyümölcseinket is összefőzhetjük, csak finomabb lesz.: A citrom elvarázsolja a levest, a fahéj is.  A vaníliás puding pedig csodákra képes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliapudingos vegyes gyümölcsleves
Éva-Anyóca 350 recept

Az újév első tanítási napján, a kedvenc levesüket szerettem volna elkészíteni a gyerekeimnek, és a férjemnek, akik elég fárasztó nap után érkeztek haza iskolából, munkahelyről. Nehéz volt újra felvenni az iskolába járás menetét, a csodás téli szünet után,- ezzel a levessel próbáltam kedveskedni a férjemnek és a  gyerekeknek. :-) Elfogyott. Szereti a család langyosan is, délután a leves megmaradt része, pillanatok alatt elfogyott, kis tálkákba téve, bekanalazták. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek