Vaníliakrémes torta gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mizuka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
a piskótához
-
32g tojás40 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
0 kcal
a krémhez
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
13g vaj90 kcal
a tetejére
-
1g tortazselé3 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
13g banán7 kcal
-
8g kivi4 kcal
-
5 kcal
-
8g meggy4 kcal
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
a piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
0 kcal
a krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
150g vaj1076 kcal
a tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
150g banán85 kcal
-
100g kivi46 kcal
-
100g ananászkonzerv60 kcal
-
100g meggy45 kcal
Összesen
4444
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
a piskótához
-
18.4g tojás23 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
6.7g finomliszt24 kcal
-
0 kcal
a krémhez
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
19.1g tej11 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
9.6g habtejszín28 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
7.2g vaj51 kcal
a tetejére
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
7.2g banán4 kcal
-
4.8g kivi2 kcal
-
4.8g ananászkonzerv3 kcal
-
4.8g meggy2 kcal
Összesen
211
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 226.2 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1805 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3078.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1055 mg
-
Nátrium 783 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.3 g
-
Cukor 359 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 746.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 1100 mg
-
Retinol - A vitamin: 2097 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1145 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1923 micro
Összesen
4444
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
a piskótához
-
7 db tojás
-
14 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
0.5 kávéskanál szódabikarbóna
a krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
12 dkg porcukor
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
15 dkg vaj
a tetejére
-
1 csomag tortazselé
-
2 csapott ek cukor
-
1 közepes db banán
-
1 közepes db kivi
-
10 dkg ananászkonzerv
-
10 dkg meggy
Elkészítés
a piskótához
- Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukorral és szódabikarbónával kihabosítjuk.
- A tojásfehérjéhez adjuk a sárgáját, finoman belekeverjük, majd apránként a lisztet is, és simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformában, 170 fokos előmelegített sütőben világosbarnára vagy tűpróbáig sütjük.
a krémhez
- Megfőzzük a 4 dl tejből a pudingot, amihez főzés közben hozzáadjuk a citrom levét és héját. Kihűtjük.
- Felverjük a habtejszínt a fixálóval. Cukrászhabbal a legfinomabb.
- A pudingot robotgéppel összedolgozzuk a puha vajjal és a porcukorral. Finoman belekeverjük a tejszínhab egy részét (a maradékkal díszítünk).
- A piskótát 3 részre vágjuk, és a krémet elosztva (egy kicsit hagyjunk ki az oldalára) megtöltjük vele. Én ezt is a tortaformába visszatéve csinálom, hogy a tetejét könnyebb legyen összeállítani a zselével.
a tetejére
- Elkészítjük a tortazselét leírás szerint, és a gyümölcsökkel kirakott torta tetejére öntjük. Szilárdulni a hűtőbe tesszük.
- Ha kihűlt, a torta karimáját körbevágva levesszük a formát, és a maradék krémmel és habbal feldíszítjük a sütinket.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2275
- Feltöltés dátuma: 2015. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mizuka
2 recept
A kolléganőimmel mindig megleptük egymást szülinapokon egy szép tortával valamelyik cukrászdából. Azonban a sokadik után rájöttünk, hogy nagyon drágák, és nem is igazán az elvárásainknak megfelelőek. Ezért elhatároztuk, hogy házi készítésű tortákra váltunk. Én kezdtem a sort a sütésben, és szerencsére nagy sikere is volt a vaníliakrémes finomságnak.:-)