r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Összesen 2257 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Összesen 9024 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Összesen 292 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2302.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 2257 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    545 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    2262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9208.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    3124 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    2808 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    888.2 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    728 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3801 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1773 micro
Összesen 9024 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásfehérjéket egy mély tálban robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot, és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt, és a lisztet, az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával és sütőporral.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A krémhez a tojások sárgáját simára keverjük a keményítővel, a cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint, és 1,5 dl keményre felvert habtejszínt.
  4. A torta összeállítása: a krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.
  5. A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és az 1 ek porcukrot, teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére, és kekszmorzsával megszórjuk. Díszíthetjük még csokifigurával is.
  6. Hűtőbe tesszük, 4 óra elteltével már megpuhul a keksz, és szeletelve fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x37
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7526
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Csakis vékony, omlós kekszet használjunk ehhez, és téglalap alakút.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka
Zsuzsamama56 320 recept

Remélem másnak is elnyeri a tetszését, mert nagyon finom lett. Egyik gasztroblogger ismerősömtől kaptam a tippet. Kicsit alakítottam rajta, és az elnevezésén is, az Elizabeth kedvence nevet adtam neki.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek