Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka

Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka
Vaníliakrémes mákos-kókuszos piskótakocka
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remélem másnak is elnyeri a tetszését, mert nagyon finom lett. Egyik gasztroblogger ismerősömtől kaptam a tippet. Kicsit alakítottam rajta, és az elnevezésén is, az Elizabeth kedvence nevet adtam neki.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez és a kekszes réteghez

A tetejére

ajánlat

Csakis vékony, omlós kekszet használjunk ehhez, és téglalap alakút.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjéket egy mély tálban robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot, és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt, és a lisztet, az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával és sütőporral.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A krémhez a tojások sárgáját simára keverjük a keményítővel, a cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint, és 1,5 dl keményre felvert habtejszínt.
  4. A torta összeállítása: a krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.
  5. A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és az 1 ek porcukrot, teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére, és kekszmorzsával megszórjuk. Díszíthetjük még csokifigurával is.
  6. Hűtőbe tesszük, 4 óra elteltével már megpuhul a keksz, és szeletelve fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x37 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 971
elküldve: 4
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Elizabeth kedvence, vaníliakrémes kocka mákos-kókuszos piskótával, krémes piskótakocka keksszel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Made01
Made01 Mon, 2013-03-25 17:21

A Petit Beurre nevű keksz is jó lehet hozzá.. Azt nem tudom, h hol lehet kapni :-)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2013-03-25 10:09

Az igazság az, hogy szlovák Be-be kekszet,amit csak ott lehet kapni.Nálunk nem tudom milyen omlós vékony kekszek vannak,körül kell nézni.Hazait nem használok,mert nem szeretem a kekszet,de ez isteni.Komárnóban vettem,van kakaósban is.

2257
tojásfehérje 8 db
cukor 8 púpozott ek
kókuszreszelék 10 dkg
mák 10 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
cukor 20 dkg
tojássárgája 8 db
étkezési keményítő 6 púpozott ek
tej 8 dl
margarin 25 dkg
habtejszín 1.5 dl
keksz 26 dkg
habtejszín 3.2 dl
habfixáló 20 g
porcukor 1 ek
kekszmorzsa 2 ek
csokoládé 5 dkg