r
Nosalty Logó

Okoska - tojáskrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Okoska - tojáskrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 440 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1759 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 139 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 440 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4322.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1353 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 1759 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 8 ek cukorból karamellt készítünk, óvatosan rátöltjük a tejet, kis lángon hagyjuk felolvadni a karamellt. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a 4 felvert tojást, a vaníliát, gépi habverővel 1 perc alatt eldolgozzuk a tojást a tejben.
  2. A 4 tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habot verünk. Egyenként óvatosan hozzákeverjük a sárgákat és az olajat, majd a sütőporos lisztet.
  3. Sütőpapírral, lehetőleg szilikonossal, kibélelünk egy tepsit, beletöltjük a karamelles tejet, majd kanállalrárakjuk a piskótatésztát, óvatosan a kanállal elegyengetjük, hogy befedje a löttyöt.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15-17 perc után, amikor a piskóta már megsült, letakarjuk sütőpapírral, hogy ne égjen meg a tészta, a lángot mérsékeljük. Addig hagyjuk a lepsiben, amíg a karamellkrém megalvad - kb. 15-20 perc (tűpróba).
  5. Hagyjuk teljesen kihűlhi, hogy a krém megszilárduljon, majd ráborítunk egy deszkát vagy egy tálcát, gyors modulattal megfordítjuk, hogy a karamell felül kerüljön. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 32864
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Azoknak, akik édesszájúak, ajánlom, hogy több cukrot tegyenek a karamellhez, ne a piskótához, mert attól elnehezül a tészta.

Receptkategóriák

Okoska - tojáskrémes szelet
Csiki Piroska 229 recept

Nincs nagy története, csupán láttam az intelligens tészta hozzászólásait, és egyesek azt reklamálták, hogy szalonnás marad a tészta. Ebben az esetben nem lesz szalonnás, mert nincs liszt a krémben.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.