r
Nosalty Logó

Valentin-napi pohárkrém

Nosalty vegán
Valentin-napi pohárkrém
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Málnaszósz

Kakaós krém

Összeállítás

753
Kalória
8.2g
Fehérje
89.4g
Szénhidrát
45.2g
Zsír
190.9g
Víz
-
Koleszterin
12.7g
Élelmi rost
50.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Málnaszósz

Kakaós krém

Összeállítás

Összesen 753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Málnaszósz

Kakaós krém

Összeállítás

Összesen 4517 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Málnaszósz

Kakaós krém

Összeállítás

Összesen 209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    190.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    536.2 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

Víz

  • Összesen
    1145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 4517 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy nagy keverőtálba összekeverjük a hozzávalókat.
  2. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd 170°C fokon 15-20 percig sütjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd egy villa segítésével apróra morzsoljuk a tésztás. Ez lesz a pohárkrém alapja.

Málnaszósz

  1. A málnát a cukorral egy gyorsforralóban feltesszük főni.
  2. Sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Kakaós krém

  1. Turmixgépbe helyezzük a hozzávalókat, és simára turmixoljuk, sűrű pudingszerű állagú krémet kell kapnunk.
  2. Ha a turmixgép nem viszi rendesen, adjunk hozzá még egy kevés kókusztejet.

Összeállítás

  1. Kis üveg poharakba az elkészült piskótamorzsát, málnaszószt és kakaós krémet ízlésesen rétegezzük.
  2. A tetejét friss málnával és egy marcipánszívvel díszítjük (opcionális).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Az egyik legelegánsabb, egyben legegyszerűbb desszert a pohárkrém, így a Valentin napi sütis választékból sem maradhat ki. Ráadásul nagyon jól mutatnak a pohárban a különböző rétegek, a gyümölcsök feldobják, és a kis marcipán szívecskék pedig alkalomhoz illővé varázsolják.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...