Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás pohárkrém babapiskótával

Levendulás pohárkrém babapiskótával
Levendulás pohárkrém babapiskótával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levendula a kertemben terem. Ebből készítem a levendulaszirupot. A tejszínhab is frissen készül. Nyáron a melegben nem szívesen kapcsolom be a sütőt. Ezért gyakran készítem, minden idény gyümölcsből. Levendulaszirup leírása a blogomon található.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gyorsan elkészül, ha van minden alapanyag. Bármilyen idény gyümölccsel készülhet. Lehűtve finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tejszínes pudingot főzünk 2 ek cukorral, 3 dl tejjel.
  2. Még melegen kerül bele 5 dkg vaj (mascarponéval is készülhet), 1 tk  zselatin. 1 ek  levendulaszirupot és pár friss levendulavirágot is keverünk bele.
  3. Rétegezzük még langyosan, babapiskótával és friss sárgabarack darabokkal.
  4. A tetejére tejszínhab készül. A tejszínt kevés levendulasziruppal verjük habosra. Fagylaltos kanállal gömbölyítjük a tetejére.
  5. Levendulavirággal, ostyaszívvel dekoráljuk.
  6. Legalább egy órára hűtőbe rakjuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 973
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

levendulás pohárkrém babapiskótával és sárgabarack darabokkal, rakott babapiskóta, levendulaszirupos-tejszínes pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

980
habtejszín 2 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 2 ek
vaj 5 dkg
zselatin 1 teáskanál
levendulaszirup 1 ek
babapiskóta 100 g
sárgabarack 4 db
ostya 10 g