Vakondtúrás muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g törökmogyoró105 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6 kcal
-
13g tej7 kcal
-
17g napraforgó olaj147 kcal
-
18g tojás23 kcal
A málnához
A krémhez
-
33g tehéntúró49 kcal
-
13 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Összesen
634
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
46 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g tej45 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
110g tojás138 kcal
A málnához
A krémhez
-
200g tehéntúró294 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
3803
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
7.4g törökmogyoró47 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.9g cukor35 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6g tej3 kcal
-
7.4g napraforgó olaj66 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
A málnához
-
11.2g málna6 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
7.4g málna4 kcal
A krémhez
-
14.9g tehéntúró22 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
14.9g habtejszín43 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Összesen
283
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.5 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 96.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
634
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.9 g
Zsír
-
Összesen 253.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5283.1 g
-
Cink 527 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 1139 mg
-
Vas 412 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1933 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 23 mg
-
Mangán 32 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.7 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 577.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 64 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 241 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 853 micro
Összesen
3803
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.1 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g finomliszt
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
3 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
120 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
80 ml tej
-
100 ml napraforgó olaj
-
2 db tojás
A málnához
-
2 ek vaníliás pudingpor
-
100 g málna
A krémhez
-
200 g tehéntúró
-
2 csomag vaníliás cukor
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a mogyoróval, kakaóval, sóval, cukorral, vaníliás cukorral és a sütőporral.
- A tojásokat kézimixerrel elkeverjük a tejjel és olajjal. Majd a lisztes keverékhez adjuk és simára keverjük.
- A muffintepsi mélyedéseit kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk, majd a masszát a belekanalazzuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből 5 percig állni hagyjuk, majd a muffinokat kiszedjük a tepsiből, és hűlni hagyjuk.
- A muffinokat egy kis kanál segítségével kb. 1 cm mélyen kivájjuk úgy, hogy a muffin szélén 1 cm-es peremrészt hagyunk. A kivájt tésztadarabokat egy edénybe morzsoljuk.
- A pudingport elkavarjuk 6 ek nektárral. A maradék nektárt felfőzzük, hozzáadjuk az elkevert pudingport, felfőzzük és kb. 1 percig főzzük. Hozzákeverjük a málnát,és hűlni hagyjuk.
- A túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a tésztamorzsalék felét. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük, óvatosan a túróhoz keverjük.
- A muffinok mélyedéseibe elosztjuk a málnát, majd ráhalmozzuk a krémet, felpúpozzuk. A legömbölyített kúpokat megszórjuk a maradék morzsával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 129
- Össznézettség: 9133
- Feltöltés dátuma: 2012. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Finom, mutatós sütemény, málna helyett készíthetjük cseresznyével is.