r
Nosalty Logó

Vakondtúrás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vakondtúrás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A málnához

A krémhez

Összesen 634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A málnához

A krémhez

Összesen 3803 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A málnához

A krémhez

Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.5 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5283.1 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    412 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 3803 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A málnához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a mogyoróval, kakaóval, sóval, cukorral, vaníliás cukorral és a sütőporral.
  2. A tojásokat kézimixerrel elkeverjük a tejjel és olajjal. Majd a lisztes keverékhez adjuk és simára keverjük.
  3. A muffintepsi mélyedéseit kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk, majd a masszát a belekanalazzuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből 5 percig állni hagyjuk, majd a muffinokat kiszedjük a tepsiből, és hűlni hagyjuk.
  5. A muffinokat egy kis kanál segítségével kb. 1 cm mélyen kivájjuk úgy, hogy a muffin szélén 1 cm-es peremrészt hagyunk. A kivájt tésztadarabokat egy edénybe morzsoljuk.
  6. A pudingport elkavarjuk 6 ek nektárral. A maradék nektárt felfőzzük, hozzáadjuk az elkevert pudingport, felfőzzük és kb. 1 percig főzzük. Hozzákeverjük a málnát,és hűlni hagyjuk.
  7. A túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a tésztamorzsalék felét. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük, óvatosan a túróhoz keverjük.
  8. A muffinok mélyedéseibe elosztjuk a málnát, majd ráhalmozzuk a krémet, felpúpozzuk. A legömbölyített kúpokat megszórjuk a maradék morzsával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 9133
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, mutatós sütemény, málna helyett készíthetjük cseresznyével is.

Hozzávalók

A tésztához

A málnához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...