r
Nosalty Logó

Vakondtúrás torta Nyuszimusz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vakondtúrás torta Nyuszimusz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 296 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3538 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 205 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 296 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    171 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3538 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd a habbal óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk.
  3. A tésztát a formába öntjük. Megsütjük.
  4. A kihűlt torta tetejére késsel "rajzolunk" egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen bemetsszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.
  5. Elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük.
  6. Óvatosan beleforgatjuk a csokidarát.
  7. A banánokat hosszában félbevágjuk, és megkenjük citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára rakjuk
  8. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedjük, enyhén rányomjuk.
  9. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19951
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptkategóriák

Kisfiam első szülinapjára készítettem!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek