r
Nosalty Logó

Vakondtúrás torta Nyuszimusz konyhájából

NS
Vakondtúrás torta Nyuszimusz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

296
Kalória
6.5g
Fehérje
35.7g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
42.5g
Víz
92.3g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    171 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd a habbal óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk.
  3. A tésztát a formába öntjük. Megsütjük.
  4. A kihűlt torta tetejére késsel "rajzolunk" egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen bemetsszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.
  5. Elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük.
  6. Óvatosan beleforgatjuk a csokidarát.
  7. A banánokat hosszában félbevágjuk, és megkenjük citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára rakjuk
  8. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedjük, enyhén rányomjuk.
  9. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Kisfiam első szülinapjára készítettem!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...