Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges vakondtúrás torta

Részeges vakondtúrás torta
Részeges vakondtúrás torta
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már olvasgattam a vakondtúrás tortáról, de úgy gondoltam, kitalálok én egyet!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A piskóta áztatásához és a bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Majd belekeverjük a tortadarát.
  4. Ha kész, akkor egy kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
  5. Ha a piskóta megsült, akkor apró darabokra vágjuk. A tejet és a rumot összeöntjük, és ezzel meglocsoljuk az apró darabos piskótát.
  6. Fogunk egy műanyag, kör alakú tálat és folpack-kal kibéleljük.
  7. Az áztatott piskótával körbe és alul kirakjuk.
  8. Közben megcsináljuk a pudingokat, ha kész, akkor beleöntjük a vaníliást, majd erre megint rakunk piskótát és a gyümölcskonzervet. Majd jöhet a csokipuding és a tetejére a maradék piskóta.
  9. Ezt fogjuk, és egy napra berakjuk a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és összeálljon.
  10. Másnap kivesszük a hűtőből, egy tálcára borítjuk, leszedjük a tálat róla és a fóliát.
  11. A tejszínt kemény habbá felverjük, és ezzel bevonjuk a tortánkat. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos vakondtúrás torta, rumos-pudingos tejszíntorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1024
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
csokoládédara 22 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
csokoládés pudingpor 1 tasak
trópusi gyümölcskonzerv 40 dkg
tej 5 dl
rum 2 dl
növényi habtejszín 500 ml