r
Nosalty Logó

Vajban sült uborka petrezselyem pestóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajban sült uborka petrezselyem pestóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Összesen 473 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Összesen 945 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Összesen 164 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 473 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    816 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2534 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 945 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Elkészítés

Az uborkához

  1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a magját, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a sós levet.
  3. A vajat felhevítjük, és 4-5 percig sütjük rajta az uborkát, közben kevergetjük, hogy minden oldala süljön az uborkaszeleteknek.
  4. Ezt követően egy tálba szedjük, csepegtetünk rá citromlevet, hozzákeverjük a petrezselyem pestót.
  5. Melegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9286
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 28.

Ajánló

Sült hús mellé, köretként fogyaszthatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem kipróbálni a zöldségeknek számunkra nem megszokott módon történő elkészítését. Az uborkának vajban sütése felénk nem egy szokványos felhasználási mód. A spanyolok a citromos vajban sült uborkát tapas-ként fogyasztják. Kicsit tovább gondoltam, petrezselyem pestóval ízesítettem, sült hús mellé kiváló köret kerekedett belőle. (Meglepően kellemes ízű lett:)  

Hozzávalók

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek