Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban sült uborka petrezselyem pestóval

Vajban sült uborka petrezselyem pestóval
Vajban sült uborka petrezselyem pestóval
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem kipróbálni a zöldségeknek számunkra nem megszokott módon történő elkészítését. Az uborkának vajban sütése felénk nem egy szokványos felhasználási mód. A spanyolok a citromos vajban sült uborkát tapas-ként fogyasztják. Kicsit tovább gondoltam, petrezselyem pestóval ízesítettem, sült hús mellé kiváló köret kerekedett belőle. (Meglepően kellemes ízű lett:)
 

hozzávalók / 2 adag

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

ajánlat

Sült hús mellé, köretként fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a magját, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a sós levet.
  3. A vajat felhevítjük, és 4-5 percig sütjük rajta az uborkát, közben kevergetjük, hogy minden oldala süljön az uborkaszeleteknek.
  4. Ezt követően egy tálba szedjük, csepegtetünk rá citromlevet, hozzákeverjük a petrezselyem pestót.
  5. Melegen fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

uborka vajban párolva, pestóval

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Sat, 2014-01-18 20:48

Megtetszett a sült uborkás alapötlet. Nem szedtem ki a magját, viszont hozzásütöttem egy kis lilahagymát is, megborsoztam, utána összeforgattam feta sajt kockákkal. Nagyon jó kis salátát kaptam vacsorára! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-20 06:52

Szia! Nagyon köszi a receptet, már régóta birkózom a sült uborka gondolattal, de ez a recept meghozta hozzá a kedvem, hogy elkészítsem! Szerintem medvehagymás pestoval is nagyon jó lehet! Még egyszer köszi, és így tovább :)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2010-04-28 14:23

Köszönöm Bogi! Kedves vagy!Valahogy én úgy vagyok bizonyos receptekkel, hogy addig nem hagynak nyugodni, míg el nem készítem őket. Egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni egy nem szokványos elkészítési móddal, mire képes pl. egy zöldség, ha kicsit máshogy közelítjük meg...Így voltam ezzel az uborkával is. A főzés határtalan lehetőségeket nyújt, használhatjuk fantáziánkat, kiélhetjük kreativitásunkat, akár az éppen rendelkezésünkre álló alapanyagokat használva.Szerintem sokan vagyunk így ezzel...:)

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-04-28 11:45

Ember vagy bizony,és nagyon változatos ember.Aki tud ilyet is olyat is.Mindig tündérkedsz valamit.Gratulálok,nagyon különleges étel.Üdv:Bogi

Veps
Veps Wed, 2010-04-28 10:15

Ez a tuti fogyókúrás kaja. Ember a talpán akinek ez lemegy a torkán. :D
Sok sikert mindenkinek, és jó étvágyat! :)

473
kígyóuborka 1 közepes db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
dió 5 dkg
olívaolaj 2 ek
tökmagolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint