r
Nosalty Logó

Keverve-rázva sütött zöldségek

Swampy
Keverve-rázva sütött zöldségek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségekhez

A szószhoz

199
Kalória
7g
Fehérje
21.4g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
125.6g
Víz
-
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

Összesen 797 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7002 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4486 micro
Összesen 797 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    287 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Első lépésként keverjük össze a szósz hozzávalóit: a szójaszószban keverjük simára a keményítőt és a cukrot. (Ha nem oldódna fel, 1 ek langyos vízzel segíthetünk rajta.) Majd reszeljük bele a gyömbért és a fokhagymát, ízlés szerint adjuk hozzá a csilipelyhet.
  2. A zöldségeket tisztítsuk meg. A répát vágjuk vékony karikákra. A brokkolit szedjük rózsáira. A hagymát vágjuk kisebb kockákra.
  3. Melegítsük fel a wokot (vagy egyéb nagyobb méretű serpenyőt).
  4. Öntsük bele az olajat és pirítsuk meg a hagymát.
  5. Ezután adjuk hozzá a répát és a brokkolit, és keverve-rázva pirítsuk 4-5 percig.
  6. Végül öntsük nyakon a szósszal és további 2-3 percig süssük, amíg a mártás besűrűsödik és bevonja a zöldségeket.
  7. Egy kisebb serpenyőben szárazon megpirítjuk a kesudiót, ezzel megszórva tálaljuk a zöldségeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egyik este kínait vacsoráztam volna, de le volt fogyva a kínálat. Így maradtam csak a pirított tésztánál. Másnap, mivel birizgálta a fantáziámat a csípős csirkemell, előkaptam a kínai és thai kis szakácskönyvem. Ahogy nézelődtem ráakadtam egy sült brokkoli receptre, ami jókor jött, mert egy hete pihent a brokkoli a hűtőben. Eldöntöttem, hogy megcsinálom. Ahogy lapoztam tovább, találtam egy több zöldségből álló "keverve-rázott" receptet. De abból hiányzott néhány hozzávaló. Így a két recept összeházasításából keletkezett a fenti.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...