r
Nosalty Logó

Vajas zsemlefelfújt brandy-vel

NS
Vajas zsemlefelfújt brandy-vel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felfújthoz

A szóráshoz

934
Kalória
18g
Fehérje
75.5g
Szénhidrát
61.7g
Zsír
122.9g
Víz
266.9g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
44.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A felfújthoz

A szóráshoz

Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A felfújthoz

A szóráshoz

Összesen 5604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A felfújthoz

A szóráshoz

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    370.3 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6972.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2091 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    2511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    453.3 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2625 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 5604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük.
  2. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet és a brandyt.
  3. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk a krémbe. Tűzálló tálba tesszük, és ráöntjük a maradék tojáskrémet.
  4. Megszórjuk az apróra vágott sárgabarackkal, reszelt narancshéjjal és a mandulával.
  5. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk, előmelegített sütőbe toljuk, és 40 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.
  6. Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Eredetileg ez egy Jamie Oliver recept, de annyira finom, hogy egyszerűen meg kellett osztanom. Az eredeti recept kicsit kevesebb brandy-t ír, és nem tartalmaz mandulát.  

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek