Sült grízfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
A felfújthoz
-
55g tojás69 kcal
-
4g víz0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
20g búzadara72 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A locsoláshoz
Összesen
332
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
332
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3351.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1245 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 937 mg
-
Nátrium 974 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.9 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 260.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
Összesen
1992
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A felfújthoz
- A tojásfehérjéből a só, a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. 1-es fokozatra kapcsolva egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a búzadarát és a sütőport.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Amíg sül a tészta,a cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejjel, csendes lángon hagyjuk felolvadni.
- Amikor a tészta megsült, a tejjel meglocsoljuk úgy, hogy mindenhová jusson, a szélekre is, hogy ne maradjon száraz a tortánk.
- Amikor az összes tejet megitta, visszatoljuk a lezárt, de még meleg sütőbe, hogy a gríz megpuhuljon (kb. 15-20 perc).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 17 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6387
- Feltöltés dátuma: 2012. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Tálalhatjuk tejszínhabbal, gyömölcskocsonyával, gyümölcssziruppal. Adhatunk a tésztához citromhéjat. A locsoláshoz nem kötelező a karamell, a tejet ízesíthetjük vaníliával. Ha kapcsos tortaformában sütjük, locsoláskor tegyünk alá egy tepsit, vagy előre béleljük ki a formát sütőpapírral, hogy a tej ne folyjon ki a sütőbe. A tortaformám átmérője 25 cm, ha kisebb formában sütjük számoljuk át 4 tojásra a receptet. Tartalmas, húsos levesek után szoktam tálalni.