r
Nosalty Logó

Vajas kifli Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Vajas kifli Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 462 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 1845 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 323 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 462 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1845 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 323 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, az olajat, a szódavizet és a felfuttatott élesztőt. Alaposan bedagasztjuk. A tetejét enyhén belisztezzük, egy tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, enyhén átgyúrjuk, majd 8 egyforma kis cipóra osztjuk.
  3. A cipókat ovális alakra nyújtjuk kb. ( 15×12 cm), a felső részét derelyevágóval 5 helyen bemetsszük, az alsó részt pedig a puha vajjal megkenjük. A vajjal megkent résznél kezdve feltekerjük a kifliket. A bemetszett rész lesz a kifli teteje.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és letakarva még 20 percig pihentetjük a kifliket.
  5. Tetejüket a pihentetés után lekenjük az átkevert tojássárgájával, majd hideg sütőbe tesszük a tepsit. A sütőt begyújtjuk,180 C-fokra állítjuk, és 30 perc alatt készre sütjük. Ahogy a sütő melegszik, a kiflik egyre jobban nőnek.

Kenéshez

  1. A tojássárgáját csak jó alaposan átkeverjük, vigyázva rákenjük a kiflikre, hogy a bevágásokba ne kerüljön.

Sütés után

  1. Amikor kivesszük a kifliket a sütőből, még forrón nagyon vékonyan egy ecsettel lekenjük olajjal. Ettől ropogósak lesznek és szép fényt kapnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2134
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sok vajaskifli receptet kipróbáltam már, de ez felülmúlta várakozásomat... egyszerű, gyors és kifogástalan! Még másnap is nagyon friss, ha véletlenül maradna belőle. Nem győzőm készíteni a Családnak.

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Címlapról ajánljuk

További cikkek