r
Nosalty Logó

Vajas kifli Katicától

Katica
Vajas kifli Katicától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Sütés után

462
Kalória
9.3g
Fehérje
59.8g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
40.3g
Víz
70.4g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 1845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    239.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, az olajat, a szódavizet és a felfuttatott élesztőt. Alaposan bedagasztjuk. A tetejét enyhén belisztezzük, egy tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, enyhén átgyúrjuk, majd 8 egyforma kis cipóra osztjuk.
  3. A cipókat ovális alakra nyújtjuk kb. ( 15×12 cm), a felső részét derelyevágóval 5 helyen bemetsszük, az alsó részt pedig a puha vajjal megkenjük. A vajjal megkent résznél kezdve feltekerjük a kifliket. A bemetszett rész lesz a kifli teteje.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és letakarva még 20 percig pihentetjük a kifliket.
  5. Tetejüket a pihentetés után lekenjük az átkevert tojássárgájával, majd hideg sütőbe tesszük a tepsit. A sütőt begyújtjuk,180 C-fokra állítjuk, és 30 perc alatt készre sütjük. Ahogy a sütő melegszik, a kiflik egyre jobban nőnek.

Kenéshez

  1. A tojássárgáját csak jó alaposan átkeverjük, vigyázva rákenjük a kiflikre, hogy a bevágásokba ne kerüljön.

Sütés után

  1. Amikor kivesszük a kifliket a sütőből, még forrón nagyon vékonyan egy ecsettel lekenjük olajjal. Ettől ropogósak lesznek és szép fényt kapnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sok vajaskifli receptet kipróbáltam már, de ez felülmúlta várakozásomat... egyszerű, gyors és kifogástalan! Még másnap is nagyon friss, ha véletlenül maradna belőle. Nem győzőm készíteni a Családnak.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...