r
Nosalty Logó

Sokmagos teljes kiőrlésű stangli

NS
Sokmagos teljes kiőrlésű stangli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

510
Kalória
21g
Fehérje
94.6g
Szénhidrát
9.1g
Zsír
22.8g
Víz
-
Koleszterin
15.1g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2041 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6767.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    801 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    378.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 2041 kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy bögre langyos vízben a cukorral felfutatjuk.
  2. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd beleöntjük az élesztős vizet, az olajat és a magokat (a magokból a stanglik tetejének szórásához kb. egy evőkanálnyit tegyünk előtte félre), ezekből gyúrjunk szép sima, az edény faláról elváló tésztát, amit letakarva egy órán keresztül kelesszünk.
  3. A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, amelyeket egyenként 3-4 mm vastag körlappá nyújtunk, majd 6 körcikké vágjuk. A körcikkeket a kör közepe felé lévő csúcsukkal felé tekerjük fel szorosan, és formáljunk stanglikat. Még fél óra kelesztés következik.
  4. Közben egy nagy fazékban forraljunk vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, a víz éppen csak forrjon. Ekkor egyenként belerakjuk a stanglikat a vízbe, óvatosan a víz alányomjuk őket, és a víz alatt tarjuk, amíg tízig számolunk.
  5. A vízből kivett stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. A stanglik tetejét megszórjuk a félretett magokkal.
  7. 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kollégámtól kapott recept alapján készültek a stanglik, a rozspehely helyett eredetileg tökmag szerepelt. A magvakkal és pelyhekkel gond nélkül lehet játszani. 

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek