r
Nosalty Logó

Sokmagos teljes kiőrlésű stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sokmagos teljes kiőrlésű stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 510 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2041 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 510 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6767.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    801 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 2041 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 335 Kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy bögre langyos vízben a cukorral felfutatjuk.
  2. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd beleöntjük az élesztős vizet, az olajat és a magokat (a magokból a stanglik tetejének szórásához kb. egy evőkanálnyit tegyünk előtte félre), ezekből gyúrjunk szép sima, az edény faláról elváló tésztát, amit letakarva egy órán keresztül kelesszünk.
  3. A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, amelyeket egyenként 3-4 mm vastag körlappá nyújtunk, majd 6 körcikké vágjuk. A körcikkeket a kör közepe felé lévő csúcsukkal felé tekerjük fel szorosan, és formáljunk stanglikat. Még fél óra kelesztés következik.
  4. Közben egy nagy fazékban forraljunk vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, a víz éppen csak forrjon. Ekkor egyenként belerakjuk a stanglikat a vízbe, óvatosan a víz alányomjuk őket, és a víz alatt tarjuk, amíg tízig számolunk.
  5. A vízből kivett stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. A stanglik tetejét megszórjuk a félretett magokkal.
  7. 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 33105
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kollégámtól kapott recept alapján készültek a stanglik, a rozspehely helyett eredetileg tökmag szerepelt. A magvakkal és pelyhekkel gond nélkül lehet játszani. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves evaszan! Miért kell ezeket vízbe meríteni?

Törölt felhasználó

Kedves lubikme! Én is elgondolkodtam rajta, vajon nem csak a mosogatni valók számának szaporítása-e ez... :) De aztán két másik dologra is gondoltam, az egyik az, hogy nem kell a tetejét semmivel kenegetni, részben ehelyett lehet. Ez még kiváltható lehet egy kis vízzel való átkenéssel, de aztán az is megfordult a fejemben, hogy talán így kevésbé esnek szét a stanglik. Viszont ha teljesen ?szinte akarok lenni, akkor ezek csak feltételezések, nem tudok neked biztosan korrekt választ adni, sajnálom. Éva

Aksi888

Sziasztok! Szerintem azért kell víz alá nyomni, mert a teljeski?rlés? dolgok nagyon tömények és szárazak, emiatt élvezhetetlenek tudnak lenni. Valószín?leg így kap a tészta annyi vizet, hogy élvezhet? min?ség? legyen.

Törölt felhasználó

nagyon jó lett! köszi a receptet :)

Törölt felhasználó

De örülök! :) Egészségetekre!

Törölt felhasználó

Kedves evaszan! Másfél éves kisfiamnak sütöttem meg a minap ezeket a kifliket, mert szeretek finom és egészséges ételeket adni neki. Nagyon finomak lettek, bár én csak szezámmagot használtam. Azt azért meg kell jegyezzem, hogy a 45 perces sütés nekem borzasztó soknak t?nik, én fél óra után kivettem ?ket, de még ez is sok volt (pedig nem légkeverésen sütöttem), szerintem legközelebb 20 perc is elég lesz. Persze sok múlik a süt?n, csak a többieknek írom tapasztalatként, hogy figyeljék a kifliket sütéskor, hogy mikor van kész, nehogy túlsüssék és kiszárítsák ?ket. Köszönet a receptért! Üdv: Vera Ui.: A kisfiam külön élvezte, hogy "kitekergetheti a kifliket", úgyhogy dupla élvezet volt ez számára. :-)

Törölt felhasználó

engem is érdekelne miért kell vízbe meríteni? köszi

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?