Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kifli 5.

Házi kifli 5.
Házi kifli 5.
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a házi péksüteményeket, s ez a kedvencünk. Azért szeretem ezt a receptet, mert ez a kifli még másnap is puha marad.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

El lehet készíteni a kifli édesebb változatát is, akkor viszont érdemes víz helyett tejjel lekenni őket.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. Majd a többi hozzávalóval összekeverjük, s géppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától.
  3. A tésztát fél órát kelesztjük, majd újradagasztjuk, és 10 gombócot formázunk belőle.
  4. Ezt a műveletet rögtön követi a kiflik formázása. Minden tésztadarabot háromszög alakúra nyújtunk, szorosan feltekerjük, s "patkót" formázunk belőle. A háromszög felső csúcsát az utolsó tekerés előtt az ujjunkal megvizezzük, hogy sütéskor ne nyíljon szét a kifli.
  5. Sütőpapíros tepsibe helyezzük a kifliket, kissé távolabb egymástól, s fél órát pihentetjük.
  6. Közvetlenül a sütés előtt vízzel lekenjük, s a tetejére szórhatunk: sót, magokat, ...
  7. Előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük őket.
  8. A sütőből kivéve, még egyszer lekenjük vízzel, s konyharuhával letakarjuk. Végül puha házi kifliket kapunk.

  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 819
elküldve: 5
receptkönyvben: 431
elkészítve: 14/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Yram

Mióta szakács: 2011.03.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: édes leveles, briós, hamburger-buci, bagel, croissant, buci, perec, burek, pita, zsemle

egyéb elnevezések

kifli házilag, tejes kifli, kelt házi kifli

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

neane
neane Thu, 2013-02-21 21:31

ma megsutottem nagyon jo lett,es mindjart elsore Koszonom

Kata58
Kata58 Mon, 2013-01-28 13:19

MÁR A KELESZTÉSNÉL TARTOK, MINDJÁRT DUPLA MENNYISÉGET CSINÁLTAM

sizsofi
sizsofi Sat, 2012-02-11 21:05

Szia!
Most sütöttem meg a kifliket, és nagyon várom , hogy kihűljenek.:)))
Én aszkorbinsav helyett citromsavat tettem bele....mert azt gondoltam, hogy a savanyú íz miatt kell bele... Remélem, így is minden rendben lesz vele.:))Gyönyörűek lettek:))
Nagyon finom lett.... olyannyira, hogy mára fel is függesztettem a fogyókúrámat...
helyből 3-mat meg "kellett" enni, hogy beférjen a maradék a kenyérkosárba... a többinek nem jutott hely.... máskor is megcsinálom... Gratulálok neked, hogy ilyen jót sikerült készítened, és hogy ezt megosztottad velünk!!!

nbeatrix
nbeatrix Mon, 2012-02-06 09:46

Szia!
Elkészítettem a kifliket este, megformáztam, és 10 perc múlva hidegre tettem. Kint -10fok volt, így fagyasztóként használtam a hideget. Reggel csak vizeztem, és betoltam a hideg sütőbe, kb a megadott sütési idő alatt meg is sült.
Nagyon finom lett, többet nem veszek a boltban kiflit, az tuti!
Köszi a receptet!
Bea

Yram
Yram / Yram Fri, 2012-01-13 13:04

Örülök, hogy kipróbáltátok, mert szerintem is egy jó recept!!! Köszi a visszajelzést! :)

Harimala
Harimala Wed, 2012-01-11 18:49

Szia!

Ma sütöttem kiflit a recepted alapján. Nagyon finom lett!! Mi gyakran eszünk házilag készített gabonaféléket, de kiflik közül ez lett eddig a legfinomabb. Annyit módosítottam rajta, hogy tojás helyett kefírt tettem bele (nem eszünk tojást), és az aszkorbinsav helyett pedig csipetnyi szódabikarbónát. Zseniálisan puha és finom lett így is.

Köszönöm, hogy megosztottad a receptet!

Üdv. Heni

galambosera
galambosera Sat, 2011-11-19 17:05

Ma csináltam először kiflit. A kenyerekkel már próbálkoztam, ezért gondoltam, hogy ezt is kipróbálom. Kenyérsütőben dagasztottam, kelesztettem, és szuper lett. Kevés munka, és nagyszerű a végeredmény. Az aszkorbin helyett pár csepp citromot raktam bele, mert az volt itthon, de így is szupi lett! Köszi a receptet...nálunk tuti befutó lett! :)

tanacska
tanacska Sun, 2011-10-23 16:57

Szia! Az volna a kerdesem, hogy a C vitamint ki lehet-e hagyni? Koszi, Kati

r.teri
r.teri Thu, 2011-05-05 14:13

Csodás a recept!!!! Könnyű elkészíteni, és nagyon finom! Ajánlom mindenkinek!!!!

Yram
Yram / Yram Tue, 2011-05-03 20:34

Igen lehet! Én mindig ott dagasztok, de van úgy hogy külön kelesztem.

reguska
reguska Tue, 2011-05-03 08:02

Szia! Ez nagyon jól néz ki! Lehet a teljes gyúrást, dagasztást kenyérsütőben csinálni? Mentettem! Nagyon szeretjük a kiflit!!! Mivel nem Magyarországon élünk itt nincs kifli :( ezt tuti megsütöm!

681
tej 3 dl
élesztő 2.5 dkg
finomliszt 55 dkg
cukor 2.5 dkg
margarin 5 dkg
0.5 kávéskanál
tojás 1 db
aszkorbinsav 1 csipet