Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vagdalthúsos rakott bab

Vagdalthúsos rakott bab
Vagdalthúsos rakott bab
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ebéd, ami volt itthon, abból állítottam össze, nekünk ízlett.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot beáztatjuk egy estére vagy pár órára, majd az ételízesítővel megfőzzük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, aranybarnára pirítjuk, 1 tojásfehérjét habnak felverjük.
  3. A babot leszűrjük, krumplinyomóval pépesítjük, majd keverjük hozzá a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, zsemlemorzsát, a tojássárgáját, végül a habot.
  4. A vagdalt húst villával pépesítjük, a megmaradt tojást keverjük el a tejföllel, sóval, borssal.
  5. Egy kisebb jénait kikenünk olajjal, majd belesimítjuk a bab felét, erre jön a hús, majd a bab és a tejföl keverék.
  6. 200 fokon 25-30 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 668
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Bab muszaka, rakott bab, babos-vagdalthúsos egytálétel, csőben sült rakott bab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

613
fehérbab 20 dkg
ételízesítő 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
zsemlemorzsa 3 ek
tojás 2 db
konzerv vagdalthús 20 dkg
tejföl 180 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek