r
Nosalty Logó

Vagdalthúsos rakott bab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Vagdalthúsos rakott bab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1847 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 616 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    880 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1847 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot beáztatjuk egy estére vagy pár órára, majd az ételízesítővel megfőzzük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, aranybarnára pirítjuk, 1 tojásfehérjét habnak felverjük.
  3. A babot leszűrjük, krumplinyomóval pépesítjük, majd keverjük hozzá a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, zsemlemorzsát, a tojássárgáját, végül a habot.
  4. A vagdalt húst villával pépesítjük, a megmaradt tojást keverjük el a tejföllel, sóval, borssal.
  5. Egy kisebb jénait kikenünk olajjal, majd belesimítjuk a bab felét, erre jön a hús, majd a bab és a tejföl keverék.
  6. 200 fokon 25-30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1008
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vagdalthúsos rakott bab
Angie-30 355 recept

Egy ebéd, ami volt itthon, abból állítottam össze, nekünk ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek