Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vagdalt majonézes tojással

Vagdalt majonézes tojással
Vagdalt majonézes tojással
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paprika tévében láttam ezt a receptet. Sajnos nem emlékszem, ki mutatta be :(, de mivel nem macerás, és kicsit más, mint a megszokott fasírozottak, ezért nagyon megtetszett.

hozzávalók / 3 adag

A vagdalthoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 tojást, a 2 főtt tojás apróra vágott fehérjéjét, 1 zsemlét, 1 csokor petrezselyemzöldet apróra vágva. Belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. A főtt tojások sárgáját egy kistálban villával összenyomjuk, majd hozzákeverjük a majonézt. (Kb. 1 evőkanálnyit tettem hozzá, a lényeg, hogy ne legyen száraz a tojás, egy kicsit krémes állagot kapjon.)
  3. Egy őzgerincformát kikenünk zsírral. Ebbe belenyomkodjuk a hús egyik felét. Ennek a közepére rátesszük a majonézes tojást, és az egészet beborítjuk a maradék hússal.
  4. Olajos kézzel átsimítjuk, tojással megkenjük, és mehet a sütőbe, ahol készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 904
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

befa

Mióta szakács: 2010.05.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

majonézes tojással töltött fasírozott, töltött fasírt őzgerincformában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

506
darált sertéshús 50 dkg
tojás 2 db
tojásfehérje 2 db
zsemle 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
mangalica zsír 0.5 ek
tojássárgája 2 db
majonéz 1 ek