r
Nosalty Logó

Vagdalt majonézes tojással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
befa
Vagdalt majonézes tojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 506 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 1517 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 506 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3463 micro
Összesen 1517 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A vagdalthoz

A töltelékhez

Elkészítés

A vagdalthoz

  1. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 tojást, a 2 főtt tojás apróra vágott fehérjéjét, 1 zsemlét, 1 csokor petrezselyemzöldet apróra vágva. Belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. A főtt tojások sárgáját egy kistálban villával összenyomjuk, majd hozzákeverjük a majonézt. (Kb. 1 evőkanálnyit tettem hozzá, a lényeg, hogy ne legyen száraz a tojás, egy kicsit krémes állagot kapjon.)
  3. Egy őzgerincformát kikenünk zsírral. Ebbe belenyomkodjuk a hús egyik felét. Ennek a közepére rátesszük a majonézes tojást, és az egészet beborítjuk a maradék hússal.
  4. Olajos kézzel átsimítjuk, tojással megkenjük, és mehet a sütőbe, ahol készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2991
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprika tévében láttam ezt a receptet. Sajnos nem emlékszem, ki mutatta be :(, de mivel nem macerás, és kicsit más, mint a megszokott fasírozottak, ezért nagyon megtetszett.

Hozzávalók

A vagdalthoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...